EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

22366

Bijdrager:

Jaar:

1959

Stadsdeel:

Gestel

Buurt:

723 Rapelenburg

Straat:

Boutenslaan

Onderwerp 1.:

Niet bekend

Onderwerp 2.:

Niet bekend

Onderwerp 3.:

Niet bekend

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
Rondweg richting Stratum

Beschrijving

Vanuit de achterzijde van ons huis aan de Hoogstraat 245 kijken we op de huizen van de Scheidingstraat. Heel in de verte staat de toren van de St Gerardus Majellakerk. Tegenwoordig rijdt er elke 3 seconden een auto over onze grond...


Geplaatst op

25-11-2009

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 25-11-2009
Naam: Jan Thijssen  
img

Prachtig! Om deze situatie wat te vertalen naar deze tijd is het mooi om dit via streetview (Google) op te zoeken. Neem de huizen aan de Scheidingstraat als herkenningspunt, kijk eens zoals deze foto het weergeeft en zie 'n wereld van verschil. Mooie foto overigens.


Datum: 27-11-2009
Naam: Ger van der Palen  
img

In het eerste pand (met de blote muur) woonden de families Wouterse en Kop. Daarnaast staan ook nu nog nummers 96 en 98 van Koggel / Hagen en van ons thuis. Tegen de blote muur stonden de woningen van o.a. Boons en Van Hout. Naast de blote muur is nog een gedeelte te zien van het pand van dokter Kortenhorst en nog verder het begin van de Boutenslaan (plan Rapelenburg).


Datum: 22-07-2010
Naam: Ger van der Palen  
img

Naast Boons en Van Hout woonde in dat blok ook nog de familie De Leeuw. Dan kwam er een open stuk (met een heg), waarlangs het "Kerssemakerspaaike" liep. Daarna kwam een blok huisjes (wit?) met o.a. de familie Thielemans met o.a. dochter Henriette. Zij zijn later verhuisd naar het Genderdal (Schumannstraat). Het aparte bij dit laatste blok was dat ook achterlangs een stoep lag, al voelde het wel als inbreuk op hun privacy om daar te lopen.


Datum: 19-01-2017
Naam: Ton Burghouts  
img

Op nr 247 was de winkel/woonhuis van slager Burghouts gevestigd. Ook dat pand had een heel diepe tuin. Misschien kunnen Lucia en ik eens gaan bekijken waar die auto's door de heg rijden als ze over de grond van beide tuinen rijden.
De familie Swinkels was en is erg bekend in de familie Burghouts. Mijn oma Burghouts had maar één kapster en dat was Lucia Swinkels.