EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

22319

Bijdrager:

Jaar:

2009

Stadsdeel:

Woensel

Buurt:

421 Woensel-West

Straat:

Galvanistraat

Onderwerp 1.:

Niet bekend

Onderwerp 2.:

Niet bekend

Onderwerp 3.:

Niet bekend

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
Edisonstraat, Oude Volta/Galvaniterrein

Beschrijving

Tuin aangelegd door 'De Tuinruimers' van het SBS programma met Rob Verlinden. Tevens een tijdelijk buurthuis. De tuin en het buurthuis worden gebruikt tot het SPIL-centrum opent. Het idee om De Tuinruimers in te schakelen komt van wethouder Mary Fiers (Wonen en Ruimte). Zij vindt het prachtig om te zien dat zoveel bewoners van Woensel-West zich inzetten voor hun wijk. Dat moet volgens haar beloond worden en daarom heeft ze een brief geschreven naar De Tuinruimers. Daarin vraagt ze of zij een deel van het Volta/Galvaniterrein willen aanpakken. Hierbij wil ze meer het groen in de wijk brengen. Zoals dat hoort bij Eindhoven, een van de groenste steden van Nederland.


Geplaatst op

23-11-2009

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 23-11-2009
Naam: Marijke de Groot-Thijssen  
img

Eindhoven de groenste stad van Nederland? En waarom niet? In vergelijking met andere grote steden in Brabant en Nederland is Eindhoven, waar 1/3 van de openbare ruimte groen is, al verrassend groen. Om meer bekendheid te geven aan dit feit neemt de gemeente in 2010 deel aan de nationale groencompetitie Entente Florale. De winnaars doen het eerstvolgend jaar mee op Europees niveau.
Sinds 1998 organiseert de Stichting entente Florale Nederland de nationale groencompetitie Entente Florale. Deelname hieraan staat open voor steden (groter dan 15.000 inwoners) en kleine steden en dorpen. In deze twee categorieën doen jaarlijks ongeveer tien gemeenten mee om de titel Groenste Stad of Dorp van Nederland. In oktober 2010 vindt de prijsuitreiking plaats, in principe door de minister van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit. Als het zover komt dat er gestemd moet gaan worden dan stem ik natuurlijk voor "Groen Eindhoven".


Datum: 23-11-2009
Naam: Ben Brekelmans  
img

Van alle Nederlandse steden met meer dan 100.000 inwoners is Eindhoven momenteel al de groenste stad van Nederland, zo vernam ik onlangs nog van iemand met verstand van zaken. En eerlijk gezegd, vind ik in deze tijd van duurzaamheidsbesef een predicaat "groenste stad" meer aansprekend dan bijv. design city, leading in technology, sportstad e.d. "Groenste stad" is immers een zegen voor alles wat er leeft en groeit. En dat niet alleen in Eindhoven, maar ook voor mensen, mussen en mossen ver daarbuiten.