EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation

Geen Google maps coördinaten aanwezig

Uw selectie...

Fotonr.:

22249

Bijdrager:

Jaar:

1950

Stadsdeel:

Niet bekend

Buurt:

Niet bekend

Straat:

Niet bekend

Onderwerp 1.:

Evenementen / Festiviteiten / Gebeurtenissen

Onderwerp 2.:

Tentoonstellingen en beurzen

Onderwerp 3.:

Almivato

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
Almivato 1950

Beschrijving

Almivato: "De middenstand is de ruggegraat onzer samenleving", riep heel zelfbewust de organisatie van de Algemene Middenstands- en Vaktentoonstelling die van 15 t/m 24 september 1950 werd gehouden op het expositieterrein bij de Demer. Drie grote tenten, ca. 4000m2 oppervlakte. Deelnemers uit Nederland en België lieten hun beste kant zien bij het bereiden van "fijne schotels en culinaire lekkernijen", presentaties  met lekker gebak, modeshows en, last but not least: een groot concours voor dames- en herenkappers.
Olga Lowina kwam er nog jodelen en Tsilveren Seepaerd verzorgde de catering. Maar dat heette toen nog "zorgen voor exquise hapjes en drankjes".
Hoofdprijs van de loterij: een compleet huiskamerameublement, beschikbaar gesteld door de fa. Lodewijks. Volgens ons vader zat de tent afgeladen vol!


Geplaatst op

19-11-2009

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 02-10-2019
Naam: Paul van der Cingel  
img

Ik ben er verschillende keren binnen geweest, ik geloof niet dat ik entree betaald heb of misschien was de toegang wel gratis. Dat het er zeer druk was kan ik beamen, zo kort na de oorlog kon men zo'n verzetje wel waarderen. Ik geloof dat het drie met elkaar verbonden tenten waren met houten wanden, die stonden naast waar C&A gebouwd zou gaan worden. Als kind had ik er niks te zoeken, maar het was weer eens wat anders. Veel vermaak was er niet behalve de kermis, een circus op zijn tijd en verder moesten we ons maar zien te vermaken. Dat ging nog wel, want we hadden twee dingen mee die de jeugd van tegenwoordig bijna niet meer heeft: straten nog vrijwel zonder autoverkeer en nog onbebouwde terreinen tussen de stadsdelen; tussen Gestel en Strijp, tussen Woensel en Tongelre en tussen Gestel en wat nu de Genneper Parken heet. Waar je ook woonde in Eindhoven, binnen de kortste keren was je buiten de stad en buiten het bereik van de (afkeurende) blikken en waarschuwingen van volwassenen. Tegenwoordig laten volwassenen het wel uit hun hoofd kinderen te vermanen. Wij gehoorzaamden nog, kom daar nu eens om.