EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

22148

Bijdrager:

Jaar:

2009

Stadsdeel:

Tongelre

Buurt:

335 't Hofke

Straat:

't Hofke

Onderwerp 1.:

Woonpanden en boerderijen

Onderwerp 2.:

Woonhuizen-Tongelre

Onderwerp 3.:

't Hofke

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image




  • facebook
  • twitter
  • img
Directeurswoning

Beschrijving

De dienstwoning van de directeur van de landbouwschool.


Geplaatst op

08-11-2009

Reacties:

Datum: 22-09-2010
Naam: A.van Overbruggen  
img

In dit huis woonde de familie Peels. Vader was directeur van de landbouwschool. Zijn opvolger, Frans Meijs(uit Oirschot) woonde daarna met zijn gezin in dit huis dat ligt tegenover het Looiershuisje en de Merckthoeve aan de Oude Urkhovenseweg. Meester Wim van Noorwegen, onderwijzer aan de St. Martinusschool aan de Hofstraat, gaf jarenlang op woensdagmiddag in de landbouwschool, die lag achter dit huis, les in o.a. de Nederlandse taal aan de toekomstige boeren. Na de bouw van de Groenschool/Sierteeltschool in Gestel is de school afgebroken en zijn er op die plaats en in de grote tuin, huizen gebouwd, o.a. in de huidige Monarchstraat en het Pijlstaartpad (voorheen Geestenbergstraat).


Datum: 20-09-2014
Naam: Ton Aarts  
img

Onze tuin met diverse fruitbomen aan de Geestenbergstraat grensde aan de achterkant aan de Tuinbouwschool en ik weet nog goed dat er geregeld scholieren over de sloot sprongen om bij ons de pruimen (die stonden het dichtst bij) van de bomen te plukken. En als mijn vader (Tiny Aarts) dat dan zag stoof hij er met wat gvd's op af, maar natuurlijk tevergeefs, want die gasten sprongen gewoon weer over de sloot en gingen op in de menigte. Hij is wel eens zijn beklag gaan doen bij meneer Meijs maar die kon er ook weinig aan veranderen denk ik.


Datum: 20-09-2014
Naam: Ties van den Berge  
img

Prachtige verhalen. Tiny Aarts heb ik goed gekend. Hij was lid van Het Sint Catharinagilde en onderhield het gildehuis de Catharinahof. aan het Wasvenpad. Of hij dat nu nog doet weet ik niet, maar Tiny zorgde dat alles piekfijn in orde was. Ik heb hem menigmaal als ik naar mijn werk fietste bezig gezien op het terrein.
Ik herinner mij dat hij voor het gilde de patronen vulde met buskruit. Of dat waar was weet ik niet zeker, maar Ton Aarts zal daar zeker iets over kunnen vertellen
Het huis van de heer Meijs kende ik want met enkele geestverwanten hadden we een blokfluitkwartet waarbij dochter Truus de gitaarspartij voor haar rekening nam.
We hebben het hier over beging jaren zestig van de vorige eeuw...


Datum: 22-09-2014
Naam: Ton Aarts  
img

Hallo Ties, ik zal mijn vader de groeten doen; hij is op 17 september 85 geworden en is nog heel fit. Is nog regelmatig actief als tuinman op Catharinahof en als schutter bij het St. Catharinagilde (waar ik jaaaarenlang vendelzwaaier was...). Dat knallen met die losse flodders mag niet meer door allerlei regeltjes.
Hij heeft ook de 3 boeken van Tony van den Boomen over Tongelre en heeft diverse "foutjes" ontdekt.
Bij het gilde zaten / zitten de drie broers Jan (+), Koos en Mario van den Berge; familie ?


Datum: 23-09-2014
Naam: Ties van den Berge  
img

Hallo Ton, die drie broers zijn volle neven mij.. Zij zijn de zonen van mijn vaders enige broer Marinus. Zo zit dat dus. Mijn oudste broer Gerard is ook nog enige tijd gildebroeder van het Catharinagilde geweest. Onze oudste zoon, nu 43 jaar oud, was als klein kind helemaal gek van het gilde. Wij zijn een aantal jaren met hem het gilde achterna gegaan bij vrijwel alle activiteiten die er waren,,
Jammer dat die losse flodders niet meer mogen. Destijds bijvoorbeeld bij het bevrijdingsmonument in de stad was dat toch echt wel heel mooi.


Datum: 24-09-2014
Naam: Ton Aarts  
img

Hallo Ties,
Je oudste broer Gerard kende ik heel goed als gildebroeder. Woonde praktisch naast ons in de Wapendragerstraat (nieuwe huizen). Zijn zoon Maurice hield van voetballen en de jongste Patrick kwam bij ons "op de boerderij" Geestenbergstraat 2 helpen met aardappelen rooien, fruit plukken en hooi binnenhalen. Tot we in 1974 daar weg moesten, net als familie Smits, Gesstenbergstraat 4, en melkboer Theo van Boxtel op de hoek Geestenbergstraat / Urkhovenseweg. Bij Van Boxtel hadden ze trouwens een echt "zwembad" van zowat 3 x 3 in de tuin en ik mocht er wel eens komen "zwemmen" van een zoon die bij mij in de klas zat.
Zijn moeder Ria heeft mijn moeder en dokter "Verder" (??) nog geholpen bij mijn geboorte ... was moeizaam, tweeling, maar is allemaal goed gekomen.
Op 18 september ging het gilde altijd naar Eindhoven en daar werd altijd geschoten met die losse flodders. Totdat het niet meer mocht. Maar ze deden het toch en zeiden dan tegen degene die er wat van zei, dat ze dat deden op speciaal verzoek van prins Bernhard die regelmatig aanwezig was in Eindhoven. Was niet waar, maar dan konden ze in elk geval flink knallen, net kwajongens......