Fotonr.: 22118
Bijdrager Mark van de Laar
Jaar: 1970
Locatie 1.:Stratum |214 Tuindorp |Geldropseweg
Onderwerp.: Muziek & Zang |Harmonie / Tamboercorps / Fanfare |Eindhovense PTT/TPG/TNT Harmonie

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image

PTT Harmonie

Beschrijving De PTT-harmonie, gefotografeerd in 1970 voor huize De Burgh van de Zusters van Barmhartigheid aan de Geldropseweg.
Geplaatst op 07-11-2009
Email bijdrager img

Reacties

Datum: 09-11-2009
Naam: Wim Habraken

Ik zie op de foto veel oud-bekenden, collega's. Directeur Post Jan van Kamp, Chef Geldzaken Jan vd Laar (vader van Mark), hij zit tussen de "oude" Keeris en Herman Plasman in; ik zie Sjef Peeters, de roemruchte Tambourmaitre (naam....?), Willy Peters. Er zaten natuurlijk ook Telecommers bij de Harmonie, daar ben ik niet zo goed mee bekend. En eerlijk gezegd - soms herken ik gezichten, maar hoe heetten ze ook alweer...? Toch ca. 40 jaar geleden. Leuke foto - past goed in het beeld van de tentoonstelling in het EIB-huis.


Datum: 12-11-2009
Naam: Wim Habraken

Ik weet het weer: De tambourmaitre heette Steevens. Over hem ging het verhaal dat hij afgezwaaid was na de oorlog als sergeant-majoor, maar dat hij dat eigenlijk nooit was geweest. Volgens de verhalen die de ronde deden, waren alle papieren en documenten in de oorlog verdwenen en zou hij daar handig gebruik van hebben gemaakt. Tot zover een verhaaltje. Maar, wat ikzelf gezien heb: onze directeur (Jan van Kamp) had een Dafje. Of hij nu al zijn rijbewijs had, dat weet ik niet (40 jaar geleden!!), maar d'n Steef (Steevens dus) gaf hem zo'n beetje rijles, vooral op de rustige zaterdagochtenden. Meneer van Kamp in zijn Dafje en d'n Steef stond erlangs te gebaren. Van Kamp moest achteruit de scooterloods inrijden - een gagrage eigenlijk. "Vooruit maar, achetruit!!..." enz. Van Kamp kon echt nog niet zo goed rijden en reed een paar scooters omver!! D'n Steef riep meteen al gebarend: "Ho maar, vooruit, vooruit ....!" Wij zagen dat vanaf de 4e etage vanaf onze afdeling Aflevering Telegraaf, samen met d'n Pel (Wim Pelgrim) en die maakte er weer een groots verhaal van. En gelachen dat we hebben!! En ander verhaal over d'n Steef. Begin 70-er jaren was er de Hong-Konggriep. Die werd al aangekondigd, maar net als nu met de Mexicaanse griep het geval, duurde het nog even voordat die griep ook in Nederland aankwam. Deze week in de krant en de volgende week had d'n Steef de Hong-Konggriep (zei hij) - als eerste in Nederland volgens mij! Naar verluidt heeft de Bedrijfsarts tegen hem gezegd dat hij een medisch wonder was!! Wat een man, die Steef, met zijn sterke verhalen.


Datum: 13-11-2009
Naam: Mark van de Laar img

Dhr Steevens was onderhoudsmonteur bij de PTT en in de oorlog ook tambourmaitre bij de harmonie van het 6e regiment van de militairen in Drenthe. Hij was verantwoordelijk voor het materiaal wat op het hoofdkantoor van de PTT gebruikt werd, van dienstfietsen tot perronwagens. Destijds maakte de PTT ook gebruik van zgn. ELMO-wagens. Stadsvrachtwagens die op accu's liepen (de PTT was dus toen al modern) die de heer Steevens iedere avond aan de "mem" zette, zoals hij dat noemde. Ook de vele perronwagens moest hij op orde houden. Hij deed dit alles volgens mijn vader altijd zo perfect dat hij ieder jaar een goede beoordeling kreeg.


Datum: 04-04-2010
Naam: Peter Adriaans img

Op deze foto sta ik op de 3-de rij, met de grote overslag-trom. Ik ben begonnen bij de ptt-harmonie bij de klaroenblazers. Na enige tijd werd deze klaroenafdeling opgeheven ivm. te weinig animo Toen heb ik een blauwe maandag bij de klarinetten gespeeld. Geen talent.....'Toen naar de drumband.... de kleine trommel, de pauke-trommel en de overslag. We hadden toen ons repetitielokaal op de Begijnenhof in het houten PTT-gebouw, links naast het stadhuis. Deze foto is gemaakt op Koninginnedag. We brachten op koninginnedagen serenades o.a. aan Binnenziekenhuis (Jan v Lieshoutstraat), Diaconessenhuis (Parklaan) St Josephdal (Eckhart), St Joseph ziekenhuis (Aalsterweg) en Huize de Burgh,(Geldropseweg) waar deze foto is genomen. Rechts voor mij zit de voorzitter, Hr van Duynen, rechts ernaast de penningmeester Piet Keeris. Mijn naam is Peter Adriaans Ik ben nu 65 jaar Ik ben geboren in 1944, dus moet deze foto niet zijn 1970, maar 1960....61. Op deze foto denk ik een jaar of 16-17 oud te zijn Deze zelfde foto hangt bij mij op de overloop.


Datum: 04-04-2010
Naam: Peter Adriaans img

De Hr Steevens, tambourmaitre, was de opvolger van Bas v d Voorde. Ik heb hem nog wel eens getroffen op de Leenderhei, waar hij met gooien aan het oefenen was. Bas v d Voorde was destijds ook tambourmaitre bij de Philips-harmonie. Een waar gebeurde verhaal... Bas v d Voorde , gooide zijn tambourmaitre-stok altijd enorm hoog.... Bij terugkomst van een of andere serenade liepen we terug door de Rechtestraat, naar het Begijnenhof. In de Rechtestraat gooide hij zijn stok de lucht in en de feestverlichting die over de straat hing in gruzelementen. Het moet rond 18 september geweest zijn.


Datum: 22-02-2015
Naam: Paul Peters img

Deze foto is gemaakt voor de ingang van de Burgh aan de Geldropseweg. Hij is gemaakt op Koninginnedag in 1967.


Datum: 10-05-2015
Naam: Ria van Mill img

Mijn vader speelde clarinet, Frans van Mill, ik kan hem op de foto niet zien.