EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

22115

Bijdrager:

Jaar:

2009

Stadsdeel:

Strijp

Buurt:

614 Schouwbroek

Straat:

Botenlaan

Onderwerp 1.:

Verenigingen

Onderwerp 2.:

Gilden

Onderwerp 3.:

St Catharina, Strijp

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
Botenlaan

Beschrijving

Gildehuis 't Paviljoentje.van het Sint Catharinagilde, Strijp. Vroeger zat hier voetbalclub Brabantia.


Geplaatst op

06-11-2009

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 06-11-2009
Naam: Wim Aarts  
img

Frans ik zie een gele keet rechts, wat daar achter het t` paviljoentje gebeurt is niet goed.


Datum: 07-11-2009
Naam: Frans Snoek  
img

Nee Wim, dat klopt, heel het terrein en alles achter dit gebouwtje ligt overhoop, allemaal gaten en bulten.


Datum: 07-11-2009
Naam: Mark van de Laar  
img

Het was een prachtig sportpark in mijn jeugd in de jaren 60. Op de foto de voormalige kantine van de Strijpse voetbalclub Brabantia waar het vaak gezellig was na weer een gewonnen wedstrijd. In de jaren 60 was het nog een echt ouderwets complex. Een hoofdveld met rondom verhoogde staanplaatsen en een grote tribune. Kaartjes kopen deed je aan de poort maar als buurtjongetje van de Olympialaan klom je wel eens stiekem over het hek. In de winter werd de sintelbaan rond het hoofdveld met water ondergespoten zodat de Strijpse jeugd leerde schaatsen. Op het eind van de winter was er vaak ijsspeedway, motoren met spikes die het ijs en grind de tribunes inspoten. En natuurlijk wilden wij als jonge jongens graag spelen op dat mooie complex. Gaten maken in de omheining en wegrennen als de opzichter boos op ons kwam afgerend. Gelukkig waren we altijd net wat sneller. De gaten werden hersteld en een dag later voetbalden we toch weer met een echt doel.


Datum: 07-11-2009
Naam: Frans Snoek  
img

Ik (wij)woonde in 't Ven Mark, en we hoorden als ze een doelpunt maakten.  Als we geen geld hadden voor een wedstrijd klommen we over het hek en kwamen we zo voor niets binnen. Toen hadden ze nog een echte keeper, Steiger, die later bij ons waar ik nu woon, (vlakbij) aan de Oude Gracht woonde en een kantoor had. En toen begon de afbraak. Eindhoven en PSV kochten alle goede spelers weg bij Brabantia. IJsspeedway ging ik ook kijken, de motoren met die lange spijkers aan de banden.


Datum: 07-11-2009
Naam: Peer Retera  
img

Van 1979 tot ± 1990 was dit gebouwtje ook het clubhuis van Rugby Club Eindhoven. Heeeeeel veeeeeeel leuke momenten meegemaakt. Aan de achterzijde lag ook de kantine van de handbalclub. Als toevallig beide clubs tegelijk een BBQ hadden, ruilden we vlees en biertjes met elkaar door de hekken heen. (sport verbroedert!)
Nadat wij eruit gingen en ons nieuwe thuis op Tegenbosch vonden, kwam het Catharina gilde erin. Sinds een jaar heeft Rugby Club Eindhoven hun vaste stek gevonden op sportpark de Vijfkamp (Vijfkamplaan) waar we een clubhuis delen met de twee andere rugby clubs in Eindhoven: The Elephants (studenten TU) en de Oldfants (oud studenten) en dat is een schot in de roos want de sfeer is geweldig. Volgend jaar viert RC Eindhoven haar 80 jarig bestaan!


Datum: 07-11-2009
Naam: M. van Gemert  
img

In de oorlog 1940- 1945 heb ik daar op de lagere school gezeten. De soldaten waren in onze scholen gelegerd. In het paviljoentje waren 3 klaslokalen. Helemaal achter in het sportpark was ook nog een lokaal. Er stond ook nog een kiosk en erwas een speeltuin Tiny van Gemert.


Datum: 07-11-2009
Naam: Mark van de Laar  
img

Het sportpark aan de Botenlaan wordt binnenkort opnieuw ingericht. Achter het paviljoentje van de foto en naast de tennisbanen wordt een VMBO-school gebouwd. Ook komen er korf/handbalvelden op het complex en daarnaast een sporthal. Er zijn ook al wat nieuwe kunstgrasvelden aangelegd. Heb begrepen dat het hoofdveld van Brabantia al is verlegd voor de nieuwe inrichting.


Datum: 11-12-2013
Naam: Paul vander Cingel  
img

Ik vond het destijds wel een beetje "zielig" voor Brabantia dat ze het derde, "lelijke" broertje waren van EVV en PSV, die toen landelijk behoorlijk veel succes hadden. Ben er toch redelijk vaak gaan kijken, ook bij speedway trouwens, ik kan het bij wijze van spreken nog horen en vooral ruiken. Officieel werd er nog niet betaald, maar iedereen wist dat er wel hier en daar met geld werd geschoven. Als we de bedragen zouden weten, zouden we er waarschijnlijk om moeten lachen.


Datum: 11-12-2013
Naam: M. van Gemert  
img

Brabantia speelde toen in dezelfde klas als PSV, 1e klas KNVB en won met 2-1 van PSV. Het jaar daarop werden spelers van Brabantia geronseld door PSV, o.a. Coen Dillen, Toon Wouters, Harrie van Elderen en Miel de Hooge. Ze kregen een goei baantje bij Philips.


Datum: 11-12-2013
Naam: Joep van de Laar  
img

Coryfeeën zat bij den Brab. Gebr. Van Osch, Heintje Mollen, Senders, klasgenoot Jantje Kivits, Wim van Pelt, gebr. Van Gameren om d'r maar een heel paar te noemen.. Topclub! Voor en na de wedstrijd altijd gezellig in het paviljoen. Ook bekend bij vele duiven...