EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

21995

Bijdrager:

Jaar:

Niet bekend

Stadsdeel:

Strijp

Buurt:

611 Eliasterrein, Vonderkwartier

Straat:

Strijpsestraat

Onderwerp 1.:

Winkels / Winkelcentra

Onderwerp 2.:

Kruideniers / Levensmiddelen / Supermarkten

Onderwerp 3.:

Profimarkt

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image




  • facebook
  • twitter
  • img
Profimarkt (3)

Beschrijving

Profimarkt. Zie ook foto 21779.


Geplaatst op

27-10-2009

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 28-10-2009
Naam: Ria de Turck  
img

In 1969 is de Profimarkt gevestigd in de Engelsbergenweg. Het moederbedrijf stond in Renswoude. Ik heb daar nog zo'n twee jaar mee "kassa gedraaid." Het was er altijd ontzettend druk. Er waren daar ca. 14 kassa's continu in bedrijf, dus je kon gerust zeggen: "De winkel floreerde".


Datum: 29-08-2010
Naam: Piet Knook  
img

Deze foto is van 1972 /1974. Ik heb daar nog sloten vervangen van die kastjes die bij de ingang stonden, waar de mensen de tas in kon leggen voor dat ze boodschappen konden doen.


Datum: 13-08-2014
Naam: Hans Hendriks  
img

Het bovenstaande pand is het voormalig fabrieksgebouw van Elias, met bleekvelden op de hoek Willemstraat en Strijpsestraat. Er was tevens de zeer grote slijterij Curio Cave gevestigd. Na de sloop van het pand zijn ze in de garage van Van de Ven aan de Gagelstraat en tussen de Langendonkstraat verdergegaan.


Datum: 15-01-2015
Naam: Marc Kuipers  
img

Op de achtergrond is de nieuwe hoofdtribune van het PSV-stadion te zien. Die is in 1977 opgeleverd. Deze foto is dus minstens van dat jaar.


Datum: 19-02-2017
Naam: Gert-Jan de Jonge  
img

Ik heb er van september 1971 tot juni 1976 gewerkt bij Sunflower electro, de casch&carry-tak van Radio Modern uit Rotterdam, dat op haar beurt een onderdeel van Philips was. Bij binnenkomst had je rechts Vugts verlichting uit Tilburg. Daarvoor stonden winkelwagens. Links had je een bloemenstand, de klantenkluisjes, de klantenservice en Filmpost. Aan het eind van de gang zat Sunflower. Links begon de Profimarkt, verdeeld in twee grote hallen plus een groot magazijn. Achter de legeflessenafdeling had je nog een rommelruimte waarin wij ons witgoed hadden opgeslagen. Ik heb er met veel plezier gewerkt.
Gert-Jan de Jonge, Bátor -Heves- Hongarije.