EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

21812

Bijdrager:

Jaar:

2009

Stadsdeel:

Centrum

Buurt:

111 Binnenstad

Straat:

Emmasingel

Onderwerp 1.:

Gebouwen

Onderwerp 2.:

Overige Gebouwen

Onderwerp 3.:

Blob

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
De Blob (2)

Beschrijving

De veelbesproken Blob in de Eindhovense binnenstad nadert zijn voltooiing!


Geplaatst op

15-10-2009

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 16-10-2009
Naam: Marijke de Groot-Thijssen  
img

Toch wordt dit straks een heel grappig gebouw. Let eens op die spiegelingen in al dat glas. Google ook voor de aardigheid eens naar de openbare bibliotheek in Seatle, Amerika. Zou me niets verbazen als het het idee daar een beetje van is afgekeken. Hier in Eindhoven toegepast in ronde vormen, in Amerika in strakke lijnen.


Datum: 16-10-2009
Naam: Ben Dankers  

Over smaak valt niet te twisten, maar op die plek is het gewoon een afschuwelijk lelijke dissonant zo tussen die stenen gebouwen. Ik ben er vandaag weer langs gekomen en ik blijf het een "Snotbel" vinden.


Datum: 17-10-2009
Naam: Ad Pluijm  
img

We hoeven niet te googlen want de Piazza is ook helemaal van glas aan de buitenzijde. Maar Ben moet ik toch gelijk geven, het slaat helemaal nergens op deze blob en afschuwelijk vind ik zachtjes uitgedrukt.


Datum: 17-10-2009
Naam: Wil van Hout  
img

Ge moet unne boer gin half werk loten zien. En dan vooral niet de slechtste kant. Straks is het een publiekstrekker en is alle commentaar weer vergeten. Wat mij wel opvalt is de vloeroppervlakte. Ik weet natuurlijk niet hoeveel bruikbare oppervlakte straks is, maar het lijkt weinig. Weet hier iemand iets meer over? Als bij welke fabriek dan ook, een nieuw product komt, moet je ook wachten tot het doek er af gaat. Laten we voorlopig opmerkingen maken over de plaats en wachten tot de opening. Mij verheugt het in zeer hoge mate, dat we wereldse gedachten krijgen door een dergelijke ontwikkeling. Op een dorp zit ik niet te wachten, daar hebben we lang genoeg in gewoond.


Datum: 18-10-2009
Naam: Marijke de Groot-Thijssen  
img

Kom jongens niet zo negatief. Ik moet toegeven dat het mooier was geweest als dit gebouw ergens helemaal vrij had gelegen, met veel ruimte er om heen, zodat het gebouw op zich als kunstwerk had gestaan voor de aankleding van een groot plein of zoiets. Maar aangezien Eindhoven een niet zo hele grote stad is en er niet zoveel grote open ruimtes zijn om aangekleed te worden, mogen we toch best trots zijn op onze stad, die het dan toch maar waagt om er iets neer te zetten wat mogelijk in de toekomst een kenmerk wordt voor onze stad. Denk hierbij ook aan het Evoluon, de het Klokgebouw, de Lichttoren en de Piazza. Eens zal ook bij het zien van een afbeelding van de Blob wereldwijd meteen een link gelegd worden met Eindhoven. Net als in Parijs het door velen verfoeide Centre Pompidou.


Datum: 18-10-2009
Naam: Ben Dankers  

Marijke je noemt een prachtige plaats waar deze Blob beter tot zijn recht zou komen, n.l. naast of bij het Evoluon, daar staat al iets futuristisch en daar staat ook een mooi modern kantoorgebouw aan de rondweg, in dat park had de Blob zeker een aanvulling geweest en een blikvanger voor de mensen die vanuit Tilburg de stad in komen. Nu vind ik de plaats volkomen misplaatst. Maar de tijd zal het uitwijzen en we hebben in Eindhoven al aan zoveel moeten wennen, dus dit zal ook wel lukken. Maar mooi??


Datum: 18-10-2009
Naam: Piet Knook  
img

Dat gebouw haden ze beter langs de A-67 kunnen plaatsen. Ik kom af en toe in de stad maar ik in de stad loop dan lijkt het wel dat ik niet meer in Eindhoven ben, met al die moderne gebouwen. Het is jammer dat er iets moois van Eindhoven gesloopt moet worden voor iets moderns.


Datum: 18-10-2009
Naam: Wil van Hout  
img

Als het gebouw klaar is en de omgeving navenant ingericht, zal het een verrijking van de stad betekenen. Ook ik had liever een nog mooiere pleintegel gezien, maar de kosten daarvan zal waarschijnlijk een belangrijke rol gepeeld hebben. Straks worden we (de voetgangers en fietsers) een deel van het plein en zal het geheel een uitstraling hebben wat we met z'n allen zo mooi vinden. Immers de binnenstad maakt op dit moment een geweldige groeiperiode door en ik ben benieuwd hoe we er uit komen. Tipjes van de sluier zijn reeds opgetild, en dan denk ik aan de doorsteek van dit punt naar de Vrijstraat, toch tot grote tevredenheid van de Eindhovense bewoners, naar ik meen. De architect met zijn team hebben het recht op een beoordeling wanneer het af is.


Datum: 20-10-2009
Naam: Auke  

Over smaak valt niet (of wel) te twisten. Maar ik vind het juist een prachtig gebouw worden! En als je ziet hoe straks de hele omgeving van die kruising is opgeknapt met de renovatie van de lichttoren, de Mediamarkt met de loopbrug naar de Piazza. Het is een levendig stuk centrum geworden met een betere sfeer dan een jaar of 7 geleden, toen was het er een dood stukje niemandslandschapje... Weet je nog... <<<Auke, het is gebruikelijk je achternaam en email-adres mee te sturen, geef je dat nog even door (red.)>>>


Datum: 21-11-2009
Naam: Wibo Pieters  
img

Ik kwam vanochtend sinds lange tijd weer eens vanonder de spoortunnel de Emmasingel oprijden richting het 18 Septemberplein. Ik schrok me wezenloos want ik dacht even dat een voorhistorische vis zijn kop uit de Gender door het plaveisel omhoog stak. Maar gelukkig het was de glazen blob maar. Terwijl ik bij het stoplicht stond te wachten zag ik hoe de Admirant de enorme molocht voorzichtig op de schouder tikte en vroeg:"Mag ik ook nog een heeeeel klein beetje gezien worden?"


Datum: 21-11-2009
Naam: Lieke Slegers  
img

Jammer dat onze vader dit niet meer mag meemaken, Hij zou vanuit zijn kantoor, de Admirant, tegen de Blob hebben gekeken. Hij zou het gebouw absoluut gewaardeerd hebben, maar wel jammer, dat het uitzicht toch wat belemmerd wordt.