Geen Google maps coördinaten aanwezig

Fotonr.: 21727
Bijdrager Frans van Beers
Jaar: 1919
Onderwerp.: Sport |Voetbal |Tongelrese Voetbal Club (TVC)

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image

TVC (1)

Beschrijving TVC, Tongelrese Voetbal Club: scan van een oude en helaas gehavende foto van rond 1919. Bijschrift van mijn vader WL van Beers: een van de eerste voetbalclubs van oud Tongelre. Ze was thuis bij de kastelein Driek van Overbruggen in het café de Plankenopkamer aan 't Hofke. Het voetbalterrein (zand) lag in die tijd aan de Urkhovenseweg, nabij het zogenaamde Hoenderpark (een groep kleine huisjes).

V.l.n.r. op de eerste rij zittend: Toon v.d. Sande (bijgenaamd Toon de Klomp); Mies Verbiest, de keeper; Frans Tielemans.

Tweede rij knielend: Hub Verbiest; Thomas van Rooy en Jan Fransen.

Derde rij staand: in burger Piet van Lierop; Piet Swinkels; Harrieke Walraven; in burger Sjaak v.d. Sande; Harry de Smet; ??; Piet van Overbruggen en in het burger Jan Martens.                
Geplaatst op 08-10-2009
Email bijdrager img

Reacties

Datum: 19-11-2010
Naam: Harry Walraven img

Ik ben genoemd naar Harrieke Walraven bij zijn overlijden. Ik was een paar weken oud toen hij kwam te overlijden. Mijn vader Jan Walraven was een zoon van Harrieke Walraven die volgens mij best bekend was in Eindhoven met zijn winkeltje en met zijn verkoop van spullen met paard en wagen vooral rond de Tongelresestraat.