Fotonr.: 21667
Bijdrager Nico Rombouts
Jaar: 1970
Locatie 1.:Centrum |111 Binnenstad |Stadhuisplein
Onderwerp.: Muziek & Zang |Harmonie / Tamboercorps / Fanfare |Eindhovense PTT/TPG/TNT Harmonie

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image

Presentatie aan de burgemeester

Beschrijving Op deze foto zien we de locoburgemeester samen met de toenmalige directeur dhr. Van Kamp rechts op de foto, dhr. Van de Laar (directeur loket- en gelddiensten) links. Verder zien we nog dhr. P. Keeris, penningmeester van de Eindhovensche PTT Harmonie, en in het midden locoburgemeester dhr. Baars. De andere persoon op de foto is mij niet bekend.

Geplaatst op 02-10-2009

Reacties

Datum: 03-10-2009
Naam: Anton van Kemenade. img

De man op de foto (in kostuum), rechts naast locoburgemeester Van Baars, lijkt mij de heer Schram te zijn. De tweede geüniformeerde man (onzichtbaar) zou voormalig hoofdcommissaris van politie Odekerken kunnen zijn.


Datum: 03-10-2009
Naam: Rudy Vogels img

Antoon, de tweede geüniformeerde man is geen politieman. Bij een vergroting van de foto zie je dat het mouwembleem nooit een politieembleem kan zijn. Het lijkt mij eerder ook een lid van de PTT Harmonie.


Datum: 03-10-2009
Naam: Mark van de Laar img

Ik zal ons vader eens vragen met wie hij die dag allemaal op stap was!


Datum: 03-10-2009
Naam: Mark van de Laar img

Het grappige aan deze foto is dat mijn vader, Jan van de Laar, er op staat als een soort beveiligingsambtenaar. De "zonnebril" kan ik me nog goed herinneren. In die tijd kon je een bril kopen die zich automatisch aanpaste aan de lichtsterkte waardoor je op kantoor een normale bril had en bij zonneschijn een zonnebril. Helaas was de techniek niet optimaal waardoor pa heel de dag een zonnebril leek te dragen. Dat was voor korte tijd maar op deze foto had hij die nog. In de jaren zeventig nam hij me, met de PTT-harmonie, mee naar een concours in Kerkdriel. Hartstikke leuke dag met al die muzikanten. De PTT-harmonie haalde de 1e prijs. Ik begreep alleen niet waarom ze niet de enige waren.


Datum: 04-10-2009
Naam: J.v.d.Laar img

De man in uniform is de heer Keeris, penningmeester van de PTT-harmonie en hij bespeelde ook de tuba in het orkest. De heer aan de rechterzijde is de heer Van Kamp, directeur van het postkantoor.


Datum: 04-10-2009
Naam: Ties van den Berge img

Bij mijn weten was Piet Keeris, woonachtig aan de Lakerstraat, toen nog dirigent, of wellicht eredirigent, van de PTT-harmonie, vandaar het uniform. Eerder was hij ook dirigent van het koor van de Antoniuskerk Villapark. Later werd hij als dirigent van de PTT-harmonie opgevolgd door Martien Gruijthuijzen, toentertijd directeur van de Eindhovense Muziekschool, die toen nog aan de Parklaan gevestigd was.


Datum: 12-06-2016
Naam: Peter van de Laak img

Piet Keris was de secretaris en de voorzitter was Jan van Duinhoven. Ik denk dat de man die niet zichtbaar is de heer Van Duinhoven is. De voorzitter en secretaris zijn als gebruikelijk de vertegenwoordigers van de PTT-harmonie.