EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

21376

Bijdrager:

Jaar:

1963

Stadsdeel:

Gestel

Buurt:

712 Oude Spoorbaan

Straat:

Karel de Grotelaan

Onderwerp 1.:

Niet bekend

Onderwerp 2.:

Niet bekend

Onderwerp 3.:

Niet bekend

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image




  • facebook
  • twitter
  • img
Karel de Grotelaan (1)

Beschrijving

Gezicht op de Karel de Grotelaan vanuit de flat aan de Solmsweg. De zijstraat aan de overkant is de Isabellastraat


Geplaatst op

11-09-2009

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 11-09-2009
Naam: Hennie de Groot  
img

Een foto uit 1963. En dan te bedenken dat dit zo'n 10 jaar eerder nog allemaal beemd en weilanden was.


Datum: 22-01-2022
Naam: ruud van heerwaarden  
img

Waren dit niet de z.g. Engelse flats waar Engelse militairen woonden?


Datum: 25-01-2022
Naam: marjo spierings  
img

Ik heb hier ook een paar jaar gewoond rond 1970.


Datum: 26-01-2022
Naam: ad Thijssen  
img

Beste Jos. Ik woonde in die tijd op de hoek van de Baarsstraat en Laagstraat. Ik ben van 1944 en heb de bouw, en de komst van de Engelse militairen meegemaakt. Ze werden met legerbussen van en naar hun werk gebracht. Wat ons allen opviel was dat de vrouwen op straat rookten en er zeer slonzig uitzagen. Ik was toen nog een kind en met een zelf getimmerd karretje samen met de hond erin om de vuilnisbakken na te kijken. De Engelsen wisten niets van statiegeld, dus haalde ik de statiegeldflessen eruit en ging die inleveren bij kruidenier Wouters bij ons op het hoekje. Zo had ik iedere week voordat de school begon een mooi snoepcentje, en kon ik losse sigaretten kopen bij Mieke Sanders in de Laagstraat vlak bij de Lambertusschool. Geld om wat te kopen had je in die tijd niet, vandaar dat we ook oud papier ophaalden en inleverden bij Troel Vorstenbosch die in de beemd woonde, aan het zwarte pad da liep richting Toontje Welten.


Datum: 27-01-2022
Naam: arno van den heuvel  
img

Bij Wouters moest ik altijd wachten met een groepje kleuters tot we werden opgehaald door een zuster van de kleuterschool bij de Lambertuskerk. Wij struinden altijd bij de flats omdat er door de kinderen van die militairen Dinky Toys naar beneden werden gegooid vanaf het balkon. Ik ben van 1953.


Datum: 27-01-2022
Naam: paul van der Cingel  
img

Besta Ad, hoe vaak heb ik niet, komende uit de Baarsstraat mijn vriendjes in de Laagstraat opgezocht? Ik liep van de Kleine Berg via de Hoogstraat naar de Baarsstraat. Of ik ging via de Mecklenburgstraat, over het spoor van het Bels Lijntje, en de voorloper van de Karel de Grotelaan, een armzalig breed zwart pad, langs de Gestelse Boys, tot ik weer op het bestrate deel van de Laagstraat kwam. Ik heb het vermoeden dat de Mecklenburgstraat voordat er huizen gebouwd werden deel was van de Laagstraat, Hoogstraat, beide beginnend aan het eind van Kleine en Grote Berg, het klinkt niet onlogisch. De bouw van die menselijke pakhuizen op de foto heb ik niet meer meegemaakt. Afschuwelijk die in beton gegoten woonkazernes waar ons land mee volgezet werd in de jaren '50 en '60.