EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation

Geen Google maps coördinaten aanwezig

Uw selectie...

Fotonr.:

21375

Bijdrager:

Jaar:

1953

Stadsdeel:

Niet bekend

Buurt:

Niet bekend

Straat:

Niet bekend

Onderwerp 1.:

Muziek & Zang

Onderwerp 2.:

Koren / Zangverenigingen

Onderwerp 3.:

Kerkkoor, Antonius van Paduakerk

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image




  • facebook
  • twitter
  • img
Koor Antonius Villapark

Beschrijving

Met het jongenskoor van de Antonius Villaparkkerk op reis naar Apeldoorn in 1953. Wie herkent zich nog op deze foto? Ikzelf sta op de tweede rij van onderen in het midden met een speelgoedaapje in mijn mond.


Geplaatst op

11-09-2009

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 11-09-2009
Naam: Hennie Peels  
img

2e rij helemaal links met het geruite hemdje Michel Kuys.


Datum: 30-09-2009
Naam: Ties van den Berge  
img

Ongeveer in het centrum van de foto staat een dame, mevrouw Dora Keeris, dochter van Piet Keeris, uit de Lakerstraat. Bij het Tivolikoor zou ze jeugdleidster worden. Daar werd ze Tante Doortje genoemd. Achter haar staat Bertus de Laat uit de Bosboomstraat. HIj zou later met Doortje trouwen. In hun huwelijksmis, in de Villaparkkerk, heb ik nog de solo mogen zingen van het lied; "Als ik een klokje was...". Beiden hebben veel betekend voor het verenigingsleven. Tante Doortje ging er altijd op uit om vrienden voor de vereniging te werven, advertenties voor prorgrammaboekjes te acquireren enz. Haar vader Piet Keeris is vele jaren dirigent geweest van het Villaparkkoor. Als Piet Keeris de Missa l'Homme Désarmé van Jan Mul wilde uitvoeren, vroeg en kreeg hij altijd assistentie van een aantal jongens van het Tivolikoor. Dit wegens de dubbelkorigheid van deze mis.


Datum: 21-02-2010
Naam: Wil Deckers  
img

Was zelf geen lid van het zangkoor, maar ik herken mijn broer wel. Peter Deckers 2e rij rechts op de hoek met stropdas. En de volgende die ik herken .Onderwijzer De Schepper, hr.Gilsing, zijn zoon Tiny. Hr v/d Heijden, van Kronenburg, van Zon, Dingen. Wie herkent er nog meer ? Laat dat even weten.


Datum: 18-09-2013
Naam: Hubert (Huub) Peters  
img

Mijn broer Ton (Peters) staat links op de foto (derde rij) verscholen achter de linkerschouder van een knul die gekleed is in een mouwloos, donkergekleurd, gebreid truitje. Van mijn broer zie je alleen het blonde hoofd. In de jaren vijftig was ik koorknaap en zong ik als alt in het koor. Ik herinner mij de missen tijdens welke ik zong, zowel linksvoor op het priesterkoor (de Epistelzijde) als achterin de kerk boven de hoofdingang. Ik was een klein ventje en stond daarom altijd vooraan in de groep koorknapen en -heren. Van de heer Keeris kreeg ik ooit met zijn linkerhand een flinke draai om de oren, terwijl zijn rechterhand bleef doorgaan met de maat slaan. Ik was aan het klétsen met mijn buurjongen in plaats van zíngen.

Vele gezichten herinner ik mij als de dag van gisteren, maar de namen die erbij horen...? Don't ask me! Ik woon al vanaf 1967 niet meer in Eindhoven en ontmoet daardoor niemand van vroeger.