EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

21269

Bijdrager:

Jaar:

1936

Stadsdeel:

Tongelre

Buurt:

321 Doornakkers-West

Straat:

Melkweg

Onderwerp 1.:

Personen

Onderwerp 2.:

Families

Onderwerp 3.:

Van de Wiel

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
Fam. van de Wiel

Beschrijving

De familie P. van de Wiel woonde op Melkweg 15 in Tongelre. Ze hadden 16 kinderen die hier allemaal op de foto staan. Het is niet bekend of de foto ook op de Melkweg genomen is. Wie weet er meer?


Geplaatst op

02-09-2009

Reacties:

Datum: 12-07-2010
Naam: Ted van de Wiel  
img

Als jongste lid van de familie op deze foto sta ik helemaal vooraan. Aangezien dat ik niet stil bleef staan zit mijn moeder achter mij en mijn jongste zus om mij vast te houden. Het huisnummer is op de Melkweg is 4 keer gewijzigd van 2e naar 34 en toen zijn we naar de overkant verhuisd naar huisnummer 15. Voorheen woonden we op de hoek van de Melkweg/ Karnemelkweg maar dat was nog voor mijn tijd en daar weet ik het nummer niet meer van. Met vriendelijke groeten. Ted


Datum: 12-07-2010
Naam: Theo van den Dungen  
img

Beste Ted,ik vind dat je een kans voorbij hebt laten gaan om je broers en zussen nog uitgebreider voor te stellen;mijn eerste indruk is dat er wellicht twee tweelingen bij zouden kunnen zijn. Ik heb groot respect voor grote gezinnen,maar van de andere kant kom ik tijdens genealogisch onderzoek grote gezinnen tegen,waarbij de moeder overlijdt met het laatste kind,en dan stel ik me wel eens de vraag: waarvoor zijn wij op de wereld !


Datum: 02-08-2012
Naam: Kees van der Hoeven  
img

De foto is in de Melkweg genomen, achter de tuinen achter het huis Melkweg 2-E. Na de oorlog zijn de huisnummers veranderd. Rechts zien we de huidige Melkweg 28-34, lage huisjes. Dan een hoger huis, tegenwoordig nummer 26. Dit zal vroeger waarschijnlijk 2E zijn geweest. De hoge rij links op de foto zijn de huidige nummers 18-24 en uiterst links zien we mog net een puntje van wat toen het begin van de bebouwing was, het huidige nummer 14-16.


Datum: 03-08-2012
Naam: Kees van der Hoeven  
img

Op foto 31820 is het adres uit 1934, Melkweg 15, te zien waarin het grote gezin daarvoor woonde.