EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

21071

Bijdrager:

Jaar:

1956

Stadsdeel:

Woensel

Buurt:

521 Kerkdorp Acht

Straat:

Waalstraat

Onderwerp 1.:

Niet bekend

Onderwerp 2.:

Niet bekend

Onderwerp 3.:

Niet bekend

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
Waalstraat

Beschrijving

Links de hoek met de Merwedestraat


Geplaatst op

14-08-2009

Reacties:

Datum: 16-08-2009
Naam: Martin Swinkels  
img

In een van deze huizen op de achtergrond woonde vroeger Sophie Raats.Ze was voor de tweede keer getrouwd met Hendrik Woltering, omdat haar eerste echtgenoot in de oorlog was omgekomen.Volgens mij bij een bombardement.


Datum: 17-08-2009
Naam: Wim Habraken  

Heb je het nu over familie van Theo Raats? Volgens mij woonden de ouders van Theo ook daar in die schuine huizen van de Merwedestraat.


Datum: 19-08-2009
Naam: Martin Swinkels  
img

Theo Raats is volgens mij een zoon van Piet Raats, en Piet Raats was een broer van Sophie Raats.Piet Raats woonde volgens mij in de Merwedestraat.Ik ben getrouwd met de jongste dochter van Lien Raats een zus van Sophie, en Piet Raats.Zij woonde toen ik haar leerde kennen op de Waalstraat 32


Datum: 21-07-2011
Naam: Linda Aarts-Raats  
img

Dat Sofie Raats getrouwd is met Hendrik Woltering dat klopt. Mijn moeder, Tonnie Woltering is een nicht van hem en getrouwd met Hendrik Raats, een broer dus van Lien,Sofie en Piet Raats. Volgens de informatie hebben mijn moeder en vader elkaar op die bruiloft leren kennen. Mijn vader was 16 jaar ouder dan mijn moeder.Ook zijn eerste verloofde is volgens mij omgekomen bij een bombardement. De ouders van Theo, Piet Raats, woonde inderdaad op de Merwedestraat, volgens mij op nr. 2. Ik heb nog lang kontakt gehad met Theo en zijn toenmalige vrouw Gerda vd Brand.