EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

20879

Bijdrager:

Jaar:

1974

Stadsdeel:

Tongelre

Buurt:

322 Doornakkers-Oost

Straat:

Jozef Israelslaan

Onderwerp 1.:

Sport

Onderwerp 2.:

Voetbal

Onderwerp 3.:

RKVV Tongelre

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image




  • facebook
  • twitter
  • img
RKVV Tongelre 5e elftal

Beschrijving

Naar aanleiding van de aanstaande opening van het nieuwe sportpark voor ons geliefde RKVV Tongelre is deze foto van Tongelre 5 geplaatst omdat op de achtergrond te zien is dat 35 jaar geleden ook al eens een ingrijpende aanpassing van het in 1959 geopende sportpark plaats vond. Naar mijn mening uitbreiding met honkbal, tennisbanen en velden voor zomeravond/bedrijfsvoetbal. Het onderstaande elftal was een (h)echt vriendenteam en bestond destijds uit: 1.Jos Heesakkers, 2. Piet Potters, 3. Frans Potters, 4. Peter Meelen, 5. Ron Hernaus, 6. Jan Coumans, 7. Peter van Gompel, 8. Leider ??? Onder: 9. Jan ????, 10. Hans te Baerts, 11. Wim Hanegraaf, 12. Kees Siemons 13. Cees Lier 14. ???? Deze en alle andere vrienden van "Tongelre" roep ik op om op 9 september a.s. bij de opening aanwezig te zijn omzodoende morele steun te geven aan het huidige Bestuur en de groep van oud-leden en -spelers. Zij hebben in de afgelopen tijd met enorme inzet een nieuwe weg ingeslagen om de oudste en roemruchte RKVV Tongelre weer uit haar as (letterlijk en figuurlijk) te doen verrijzen. Zeg het voort. (zie voor het programma de poster op de site www.rkvvtongelre.nl)


Geplaatst op

28-07-2009

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 01-02-2010
Naam: A. van Overbruggen  
img

Hoi Ron, De persoon staande helemaal rechts op de foto is volgens mij Willie van Kasteren, die in een jeugdelftal waar ik in speelde als keeper menig goaltje wist te voorkomen. Hij is de zoon van oud-bestuurslid en scheidsrechter Jan van Kasteren die op 't Hofke in Tongelre woonde. Willie heeft lange tijd gewerkt bij de woningbouwvereniging SWS. Hij is op een vele te jonge leeftijd gestorven.


Datum: 01-02-2010
Naam: Ron Hernaus  
img

Bedankt Antoon (mag ik aannemen, speler van het eerste uit de roemruchte periode en wellicht broer van Willy) voor het dichten van het gat in mijn geheugen. Willie is geloof ik slechts een (misschien 2) seizoen onze leider geweest, daarom was de naam mij na ruim 35 jaar ontschoten.
Het nadeel van oude foto's is dat je geconfronteerd wordt met het feit dat bepaalde personen al ons zijn ontvallen. Ik hoop jou en nog vele andere oud-bekenden toch te mogen ontmoeten bij de 90-jaar jubileumviering van ons kluppie. Alvast tot ziens.


Datum: 28-05-2010
Naam: Kees Lier  
img

Hallo Allen, Het is een genot om deze foto's te zien en alle mooie herinneringen komen weer boven. Aanvulling: nummer9 is Jan Thijssen en 14 is Harrie van Mierlo. Groeten uit Nuenen


Datum: 29-05-2010
Naam: Marijke de Groot-Thijssen  
img

Heeeej Kees, woonden jij en Peter van Gompel niet in de Stellenboschstraat?


Datum: 29-05-2010
Naam: Kees LIer  
img

Hallo Marijke, Wij hebben inderdaad in de Stellenboschstraat gewoond tot 1960, toen zijn we verhuisd naar de Paul Krugerlaan 70. Peter van Gompel woonde in de Poeijersstraat en had daar een winkel in meubels en stoffering.


Datum: 31-05-2010
Naam: Marijke de Groot-Thijssen  
img

Dan herinner ik mij dat toch nog aardig. Ik woonde tot 1970 daar. De meubelwinkel ken ik nog wel. Daar hadden wij thuis ook meubels van. Toch heeft er in de Stellenboschstraat ook een Van Gompel gewoond, niet ver van het hoekje waar de fam. Smits woonde.


Datum: 31-05-2010
Naam: Kees Lier  
img

Dat klopt helemaal. Op de hoek woonde Smits. Daarnaast woonde de familie Van Gompel met o.a. een drieling en dan wij.


Datum: 01-06-2010
Naam: Gerard de Beurs  
img

Marijke, er heeft inderdaad een familie van Gompel gewoond in de Stellenboschstraat. Deze familie had 4 kinderen,  Anton (Toon), Hans, Theo en Ferry (puck). Ze woonden vanaf de Sint Josephlaan vooraan links.


Datum: 01-06-2010
Naam: Ron Hernaus  
img

Kees bedankt voor de aanvulling van de ontbrekende namen. Leuk jou weer eens ontmoet te hebben tijdens de jubileumbijeenkomst van Tongelre. Marijke, jij bedankt voor de geweldige serie foto's die je via Huub Brekelmans hebt laten bezorgen. In plaats van vroeger de broodjes van zijn vader nu de foto's.