EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

20840

Bijdrager:

Jaar:

2009

Stadsdeel:

Centrum

Buurt:

114 Fellenoord

Straat:

Neckerspoel

Onderwerp 1.:

Stadsbus / Lijnbus

Onderwerp 2.:

Busstations

Onderwerp 3.:

Neckerspoel

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image




  • facebook
  • twitter
  • img
Busstation Eindhoven

Beschrijving

Vroeger lag het busstation aan de centrumzijde van het station Eindhoven. Begin jaren 70 werd het verplaatst naar de woenselse zijde. Sinds de renovatie is het een perfect busstation. Kom maar eens per trein naar de belangrijke steden in de randstad en probeer met het OV verder te reizen. In Eindhoven is alles helder geregeld en je hoeft nooit zolang op je bus te wachten.


Geplaatst op

25-07-2009

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 26-07-2009
Naam: Ad van den Heuvel  
img

Sinds kort is er nog maar een bedrijf dat de dienstuitvoering van het openbaar vervoer verzorgt in het SRE-gebied,namelijk HERMES-OV.De nieuwe bussen zijn allemaal voorzien van airco en ook invalidewagens kunnen dankzij een uitschuifbare oprijplank, gebruik maken van het openbaar vervoer.


Datum: 26-07-2009
Naam: Weasley  
img

Zeker een verbetering, kijk maar eens in steden als Tilburg of Rotterdam, waar het dramatisch gesteld is met het gemak van het OV..


Datum: 06-08-2009
Naam: Marienella Meulensteen  
img

Het eerste busstation dat ik me herinner lag op de Markt in het centrum. De nieuwe bussen zijn erg mooi. Tijdens de spits is het een drama op Neckerspoel omdat de passagiers en de bussen elkaar moeten kruisen. Ik weet niet hoeveel van de bezoekers met de bus reizen, maar na 19.00 uur gaat mijn bus maar eens per uur.