EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation

Geen Google maps coördinaten aanwezig

Uw selectie...

Fotonr.:

208

Bijdrager:

Jaar:

1932

Stadsdeel:

Strijp

Buurt:

638 Eindhoven Airport

Straat:

Niet bekend

Onderwerp 1.:

Vliegvelden

Onderwerp 2.:

Welschap / Eindhoven Airport

Onderwerp 3.:

Overig Welschap / Eindhoven Airport

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image




  • facebook
  • twitter
  • img
De wonderen der aviatiek op Welschap.

Beschrijving

Zaterdag 10 september 1932 werden we opgenomen in het wereldvliegverkeer, aldus deze affiche. De vermaarde piloot Evert van Dijk, de Amsterdam-Batavia machine, de Fokkers, de Rotterdamse Airoclub en zelfs vliegende vrouwen !! Een enorm feest. Zelfs burgers werden in de gelegenheid gesteld een rondvlucht te maken.


Geplaatst op

05-05-2005

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 24-08-2006
Naam: Ary Ceelen  
img

Deze affiche (121 x 80 cm) werd uitgebracht door organisatiebureau Kleiboer uit Deventer. Dit, in die tijd zeer bekende bureau, verzorgde ook de organisatie van de vliegweek in Eindhoven van 10-18 sept. 1932. De ontwerper is Job Denijs en de (kleuren!)druk is van Gestel & Zoon te Eindhoven.
De tekst van deze affiche is adembenemend! b.v. over de 2 gesleepte zweefvliegtuigen:.. De D-trein in
de lucht... geruischlooze cirkelvlucht met landing vlak voor de tribunes.... Vliegen is geen quaestie meer van durf, vliegen is een quaestie van begeerte!...Zien vliegen doet vliegen!...
Jaren geleden erfde ik van de fam. Kleiboer de map met officiele stukken en beschrijvingen van de opening van Welschap op 10 sept.1932 en tevens deze affiche in een originele kartonnen verzendkoker uit 1932.
Ary Ceelen- Welschaphistoricus.


Datum: 24-08-2006
Naam: Hans Vervoort  
img

Zit in die map ook de foto van de oudste inwoners van Eindhoven, die hun luchtdoop kregen bij de opening van het vliegveld?


Datum: 25-08-2006
Naam: Ary Ceelen  
img

Hans, Ik heb die foto in mijn archief. Foto(afdruk) hangt ook in Info-centrum Meerhoven. De oudste inwoners van eindhoven en omgeving kregen een vlucht aangeboden per KLMvliegtuig. Heb de namen van 8 Ouden van Dagen. Aanvulling: twee oude inwoners die toen ook meevlogen (Piet van de Broek /Bredalaan en P.van Roij/Scherpenering) werden 100 jaar op resp.22 nov.'36 en 30 mrt '39.
Er staat een gedenksteen voor P.v.d.Broek (100jr) onder de boom op het Theresiaplein en voor P.v.Roij(100 jr) bij de boerderij hoek Scherpenering/weg Wintelre, achter vliegveld. Heb er foto's van gemaakt.


Datum: 25-08-2006
Naam: Hans Vervoort  
img

Arie, bij die lijst van namen moet ook voorkomen mijn grootvader Joannes Vervoort ( geb. 28-03-1852, overl. 15-08-1937) bijgenaamd: Heiske Griete, klopt dat?


Datum: 25-08-2006
Naam: Ary Ceelen  
img

Hans, Ik heb de officiele besluitenlijst van het ontvangst Comité dd.7-9-32. Daarin staat o.a.:
Te ongeveer 13.30 u. zullen de leden der (ontvangst)Commissie, W.Baekers de Vlam, J.F.van Abbe jr. Mr.J.E.de Haes, ieder met hun auto uitrijden, om de navolgende Ouden van Dagen aan huis op te halen en naar het Vliegveld te brengen.... Na de off.opening zorgen deze Heeren dat deze Ouden van Dagen met spoed thee met sandwiches krijgen. Ze begeleiden de Ouden naar het gereserveerde gedeelte, waar de vliegmachine staat voor de Eerevlucht. (Er worden 8 namen genoemd van de Ouden van Dagen): nr.1. Gemeente Best, J.Vervoort, Steenweg, 80 jaar. De oudste was P.v.d.Broek uit Eindhoven, Bredalaan 6. 96 jaar. enz. (Dit verslag werd in deftige bewoordigen weergegeven). Je grootvader was er dus ook bij.


Datum: 01-10-2009
Naam: Redactie  
img

Vandaag hebben we de foto van het RHCe vervangen door een betere foto die Hans van Melis heeft gemaakt in het museum van Bob Casemir.


Datum: 02-10-2009
Naam: Hans Vervoort  
img

Sorry, wie is Bob Casemir. <<< Bob heeft een privé museumpje in zijn huis en is ook als bijdrager op de site bekend (red.)>>>