EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

2064

Bijdrager:

Jaar:

2005

Stadsdeel:

Stratum

Buurt:

212 Rochusbuurt

Straat:

Hoefkedwarsstraat*

Onderwerp 1.:

Niet bekend

Onderwerp 2.:

Niet bekend

Onderwerp 3.:

Niet bekend

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
Hoefkedwarsstraat

Beschrijving

Tussen de Hoefkestraat en de Hoefke Dwarsstraat lag een driehoekig pleintje. Nu afgesloten door panden aan de Geldropseweg. De gemeente Eindhoven had de taktiek enkele panden te kopen en die te laten verkrotten. Dan kon de rest goedkoop gekocht worden omdat de bewoners wel weg wilden (wouwen). Zie Broekseweg in Woensel. Krakers waren nog niet uitgevonden, de TUe was er nog niet.


Geplaatst op

26-11-2005

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 22-01-2006
Naam: Petra Heldoorn van Straaten  
img

Hier heb ik veel herrineringen aan. Mijn Opa en Oma hebben hier hun 8 kinderen gekregen. Ook mijn ouders en enkele ooms en tantes hebben hier gewoond. 1 oom en tante hebben tot hun overlijden in Hoefkedwarsstraat gewoond . Ik heb er zelf tot mijn zesde gewoond maar ben er altijd veel gekomen. De Fam V/d Bos ( de Boshondjes )


Datum: 12-05-2007
Naam: M. Gosselink  
img

Ja, Tiny van de Bos was een graag geziene gast. Spaarde ook tijdschriften voor het Rode Kruis en bracht ze naar de ziekenhuizen. Helaas is het hele blok nu gesloopt en is er een afschuwelijk plan op tafel gelegd. Hopenlijk is het er weer snel af te vegen. De belendende percelen worden helemal ingebouwd. De privacy gaat er aan en minder licht. De winkels aan de Geldropseweg zouden dan ook maar moeten wijken. Schakel twee gebouwen aan/achter elkaar. Dan kan je meteen een parkeergarage maken. De bodem zal wel niet overal even schoon zijn gezien de eerdere bedrijvigheden. Het plan zou vanuit foto-standpunt naar Rochusstraat over het maresschasee-terrein naar de Jorislaan moeten lopen en dan ook nog een aftakking naar de blauwververij. Misschien niet helemaal meer te volgen. Maar er moeten nog meer huizen gaan wijken. Dat moet ook anders kunnen. Hopen we tenminste.


Datum: 29-06-2007
Naam: Frans van de Voort  
img

Oh wat mooi, in dat achterste huis ben ik geboren (1932), heeft mijn vader vaak genoeg verteld. Dat was toen al een oud huis. Wij zijn 1 à 2 jaar later verhuisd naar de Poeijersdwarsstraat, Opa en Oma (Jan van de Voort getrouwd met Margot van de Laar, natuurgenezer), en Ome Wout (de melkboer) en de familie Konings woonden er toen al. Wij trokken toen ook in die boerderij.


Datum: 14-02-2008
Naam: Petro van den Bos  
img

Ik heb hier de eerste vier jaren van mijn leven doorgebracht (1956-1960), mijn vader was Louis van den Bos, later nog vaak op bezoek geweest bij ome Tiny en tante Treesje en bij tante Annie en ome Cor. Kan me het toiletbezoek bij opa nog goed herinneren, zo'n hokje achter in de tuin met zo'n fijne houten wc-bril en allerlei beestjes onderin.


Datum: 14-02-2008
Naam: Chris van Straaten  
img

Deze huisjes ken ik ook nog goed. Ik zelf heb er nooit gewoond, maar vanaf deze positie gezien is er rechts nog een blokje huizen en ome Tinie van den Bos woonde in de bovenwoning. Ben daar in mijn jeugd veel geweest. Eindhoven heeft geen geschiedenis wordt vaak gezegd. Wie dat zegt weet niets over deze stad, of het nou Stratum is of een van de andere oude wijken. Gelukkig zijn er foto's die het tegendeel bewijzen.


Datum: 06-04-2008
Naam: Sjef Claassen  
img

In het eerste huisje rechts woonde de familie Wouters.


Datum: 06-04-2008
Naam: Sjef Claassen  
img

Tiny van de Bos werkte in zijn vrije tijd voor het Rode Kruis. Hij bracht ook reclameblaadjes rond. Zijn vrouw was dacht ik van Poolse afkomst. Ze hadden 2 zoons Peter en Louw. Ook dacht ik dat Tiny in verschillende huizen op dit stukje Hoefkestraat heeft gewoond.