EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation

Geen Google maps coördinaten aanwezig

Uw selectie...

Fotonr.:

20623

Bijdrager:

Jaar:

1955

Stadsdeel:

Niet bekend

Buurt:

Niet bekend

Straat:

Niet bekend

Onderwerp 1.:

Niet bekend

Onderwerp 2.:

Niet bekend

Onderwerp 3.:

Niet bekend

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
11e Bevrijdingsdag

Beschrijving

Achter op de foto: "18 September 1955. 11e Bevrijdingsdag. De jeugd van de straten speelde een wedstrijd tegen de ouderen". 1e rij v.l.n.r.: Ad Verhoef; Henk Boogers; hr.---?; hr. Stroeken; hr.---?; hr. Aarnoudse. 2e rij staand/geknield v.l.n.r.: Frits Stroeken; Piet Boogers; John v. Gestel; Dio Versterre; hr.---?; hr. Van Gestel; hr.---?; hr. Bakker. 3e rij v.l.n.r.: hr.---?; Kees Bockholts; hr.---?; Jan Roijers; Jan Stroeken; Edy Jacobs?; hr.---?; Rob v. Gestel; Hr.---?; Ton Verhoef; hr.---?. De ontbrekende namen invullen a.u.b. Wie weet nog waar de wedstrijd werd gespeeld? Is dat op het RPC-veld naast de Watertoren?


Geplaatst op

12-07-2009

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 12-07-2009
Naam: Lieke Slegers  
img

Even enkele aanvullingen en correctie's. Voorste rij, 3e van links is hr. Aarnoudse, 4e hr. Stroeken, 6e Pim Ooievaar.
2e rij, tussen Dio Versterre en Piet van Gestel is hr. Wagtelenberg en tussen Piet van Gestel en Hr. Bakker is Harry Wijsbek.
Achterste rij 4e van links is hr. Meiboom, 7e van links, hr. Barske en 8e van links is ook een hr. Wagtelenberg, broer van.
Al deze mensen woonden in de Cyclamenstraat.


Datum: 12-07-2009
Naam: Theo van den Dungen  
img

De heer,rechts, in het nette pak: een van de broers Tabak ? ( Jo of Frans Tabak), voetballend bij EVV ?


Datum: 12-07-2009
Naam: Toon Geevers  
img

Helemaal rechts in het nette pak is Frans Tebak van EVV en international.


Datum: 12-07-2009
Naam: Thérèse Sauter-Roijers  

Wat een leuke foto Albert. Nog een aanvulling Op de 3e rij naast jullie Kees staat dhr. Werkman. Hij woonde tegenover ons naast het gangetje, dus in feite op nr. 3 dacht ik. Verder noem jij naast Ton Verhoef, Rob van Gestel, maar dat is Antoon Boogers.


Datum: 12-07-2009
Naam: Hans Ooievaar  
img

Het is niet Werkman maar Wagtelenberg en deze woonde op nr. 4.


Datum: 12-07-2009
Naam: Albert Bockholts  

Met Antoon Boogers heb je helemaal gelijk Thérèse. Het is duidelijk dat ik van de 2e helft van onze straat aanmerkelijk minder mensen ken.


Datum: 13-07-2009
Naam: Thérèse Sauter-Roijers  

Hans, je vergist je. De broers Wagtelenberg zijn beiden al genoemd. De een woonde op nr. 35, onze buren, en de ander inderdaad aan de overkant, de even nummers, daar ben ik abuis. Maar ik dacht dat de heer Werkman een broer was van mw. Wagtelenberg en ook met hun moeder in dat huis woonde.


Datum: 13-07-2009
Naam: Lieke Slegers  
img

Leraren waren in de Cyclamenstraat goed vertegenwoordigd. In het 2e gedeelte woonden er 5 waarvan 3 op de voorste rij n.l. dhr. Henk Boogers, dhr. Aarnoudse en dhr. Pim Ooievaar. Niet op de foto dhr. Klaas Hartsema en dhr. Gennisen. Pim Ooievaar was hoofd van de Nutsschool aan de Lieve de Keylaan, dhr. Klaas Hartsema hoofd van de Christelijke Nationale school aan de Hadewychlaan, dhr. Henk Boogers was onderwijzer aan de Beppino Sartoschool. Van de andere 2 zijn de scholen me even ontschoten. Er zullen zeker mensen zijn die dit nog wel weten.


Datum: 13-07-2009
Naam: Hans Ooievaar  
img

Thérèse, op nr. 4 woonde wel degelijk een Wagtelenberg, die getrouwd was met de dochter van Werkman..
De moeder van haar woonde bij hun in huis. De broer van hem was jouw ex buurman, de vader van Gerrit en Anita.


Datum: 14-07-2009
Naam: Hans Ooievaar  
img

De wedstrijd werd gespeeld op de plek waar zich nu begraafplaats De Roosten bevindt. Als zes/zevenjarig mannetje mocht ik met Pa mee kijken en daarom weet ik dat nog goed. Rechts van dhr. Stroeken staat volgens mij Frans van Hooff.


Datum: 15-07-2009
Naam: Albert Bockholts  

Fijn Hans te weten waar dit zich heeft afgespeeld. Als ik het goed zie, staat achter het doel een schuttersmast, die door een schuttersgilde voor het koningsschieten werd gebruikt. Weet iemand daar nog wat over?


Datum: 15-07-2009
Naam: Gerrit Wagtelenberg  
img

De man op de middelste rij in het wat donkere shirt met zwarte kraag is mijn vader Gerrit ook wel in de familie "Harry "genoemd overleden 12/9 2008 (95jr) en op de achterste rij de 8ste van links is Herman Wagtelenberg (mijn vaders jongste broer) gehuwd met Werkman en inwonend bij haar moeder de eigenaresse van Cyclamenstraat.nr 4. En daarom stond ook het naamplaatje op de deur: Werkman.