EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

2055

Bijdrager:

Jaar:

1906

Stadsdeel:

Niet bekend

Buurt:

Niet bekend

Straat:

Niet bekend

Onderwerp 1.:

Niet bekend

Onderwerp 2.:

Niet bekend

Onderwerp 3.:

Niet bekend

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image




  • facebook
  • twitter
  • img
Stratumsedijk. (02)

Beschrijving

Stratumse Dijk, het brugeind. Bij de boom achter de Gsm-mast loopt de Dommel. De persoon (m/v) voor het witte gebouw is net de brug over. Het eerste gebouw links staan nu op de hoek met de Bilderdijklaan. Ik lees op www.eindhoven-toen-en-nu.nl dat de tweede villa in 1902 gebouwd is voor de Sigarenfabrikant J.A. Lurmans


Geplaatst op

25-11-2005

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 03-08-2008
Naam: Giovanni van Helvoirt  
img

Als Hightech stad, zijn we onze tijd lang vooruit geweest. Maar goed, ik zie op diverse oude foto's gigantisch hoge masten staan. Waar dienden die voor? Bliksemafleider in de top?


Datum: 23-11-2010
Naam: Jac Goudsmit  
img

Die masten zijn dus geen GSM masten (dat was maar een grapje) maar het waren wel telefoonpalen. Als je op een foto een mast ziet waar zo te zien een heleboel (meer dan 4) draden aan hingen of konden hangen, dan was het waarschijnlijk voor bovengrondse telefoondraden. Masten waar minder draden aan hingen waren voor elektriciteit maar die zijn er in Nederland nooit zoveel geweest geloof ik. Je ziet de telefoondraden weliswaar niet in deze foto dus het kan zijn dat de draden al weg waren (onder de grond gestopt dus) maar het is ook mogelijk dat ze gewoon niet zichtbaar waren omdat de camera niet goed genoeg was om details te zien (telefoondraden waren veel dunner dan elektriciteitskabels). Of misschien zijn ze er wel af "gefotoshopped" bij het inkleuren van de foto.