EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

20436

Bijdrager:

Jaar:

1975

Stadsdeel:

Niet bekend

Buurt:

Niet bekend

Straat:

Niet bekend

Onderwerp 1.:

Sport

Onderwerp 2.:

Overige Sporten

Onderwerp 3.:

Golf

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image




  • facebook
  • twitter
  • img
Eindhovense Golf

Beschrijving

Eindhovense Golf, clubhuis Door de Heer Anton Philips aangelegd in 1930. Een van de mooiste banen in Nederland. Een saillant detail is de aanplant. Tijdens zijn verre reizen bracht hij de mooiste bomen mee om zijn golfbaan een apart aanzien te geven. Nu na bijna 80 jaar staan deze bomen langs de Fairway te pronken tot genot van de spelers. Was dat in 1930 nog een groepje mensen van een bepaald pluimage, nu na 80 jaar zijn er reeds 300.000 golfers uit alle rangen en standen van de bevolking, die aan de golfsport groot plezier beleven. Enkele jaren geleden heeft onder het terras een uitbreiding van het clubhuis plaats gevonden, zodat het prachtige aanzicht niet geschaad werd.


Geplaatst op

28-06-2009

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 30-06-2009
Naam: Monique Jochems  
img

Mijn oom is chauffeur voor meneer van Riemsdijk geweest. Ik heb er een hele fijne jeugd doorgebracht. Ieder jaar als er vele mensen op de dag van het Rode Kruis kwamen dan mochten wij meehelpen. Oh de golfballen dat was een probleem , mijn oom was een keer heel boos op ons, wij hadden de golfballen die over het hek gingen allemaal op zolder liggen en heeft ze daar ontdekt.. En moesten alles terugbrengen. Ik vind het clubhuis nog steeds mooi.


Datum: 29-03-2010
Naam: Wil van Hout  
img

Als je begint met golfen ervaar je een gevonden bal als onrechtmatig verkregen. Maar bij de golfsport betekend, een gevonden bal die wordt meteen je eigendom. Zo kan het gebeuren dat een golfer met goede ogen nooit geen ballen koopt. Ik golf al meer als 30 jaar en moet de eerste bal nog kopen. Vroeger was ik lid van een club, waar mensen de gevonden bal, die door de eigenaar gemerkt was, in een bak deponeerden. Het was over toen iedereen de bak met veel lawaai omgooide, om zijn bal te zoeken en daardoor de spelers stoorden. In Duitsland heb ik achter een stel Amerikaanse piloten gegolfd die nooit naar een bal zochten. Na afloop had ik meer als 50 ballen in mijn tas zitten. Dus een dure sport? valt nog al mee. Er staat tegenover als je in het bezit van een drivingrangebal bent, is hij altijd gestolen. Dit zijn n.l. ballen waarmee geoefend wordt en dus eigendom van de club blijven.


Datum: 29-03-2010
Naam: Giovanni van Helvoirt  
img

Wellicht is het ook bij andere golfclubs, maar bij de Eindhovensche Golf is het in elk geval zo, dat je jezelf niet zomaar kunt inschrijven als lid. Hier moet je voorgedragen worden door een van de leden.


Datum: 29-03-2010
Naam: Wil van Hout  
img

Ik heb ooit een poging gedaan lid te worden van de Eindhovense golf. Aan de bar na afloop van een wedstrijd ontmoette ik de Heer van Riemsdijk de toenmalige voorzitter. Terloops vroeg ik hem wat de mogelijkheid was lid te worden. Er is maar een manier en dat is "je moet je hier thuis voelen". Maar ik weet toevallig beter. Je moet minimaal een golftalent zijn -denk aan Lafebre- of een van de notabelen uit de omgeving. Directeur van een bekend bedrijf doet het ook goed, liefst van Philips zelf. Eens heeft de Heer van Riemsdijk de wil uitgesproken een openbare golfbaan aan te leggen van wereldniveau. De 500 hectare grond gelegen in de nabijheid van Eindhoven - Jagershof wilde hij schenken aan Staatsbosbeheer met de toestemming er een golfbaan aan te leggen van 90 hectare. Dat is echter op zoveel tegenstand gestuit dat hij uiteindelijk hier van afzag. Ik heb toen de tekeningen gezien. De baan zou aangelegd worden met natuurlijke tribunes, echt een wonder van een schepping. Zijn naam zou er eeuwig aan verbonden blijven, maar de vlinders en de salamanders in een onbetekenende zandverstuiving waren belangrijker. Er zouden zelfs geen auto's in het gebied komen omdat hij het treintje vanuit Geldrop er in geïntegreerd had. Helaas is ons dat niet gegund geweest.


Datum: 15-09-2011
Naam: Ad Thijssen  
img

Beste Wil van Hout. Hierbij wil ik een kleine opmerking maken bij de foto van het Golf Clubhuis. Ik geloof niet dat mijnheer Anton Philips zelf de golfbaan heeft aangelegd. Verder vond ik het erg leuk om te lezen.


Datum: 26-02-2013
Naam: J Heijligers  
img

Weet iemand of op genoemd golfterrein een theehuisje staat, of heeft gestaan?
Heb daar een drieluik van, getekend door Ad van Hoof in 1973. Het theehuisje is op de tekening wit, wat rond, met aan de buitenkant pilaren / zuilen die het dak dragen.
M i een rieten dak, en gelegen bij het beekje " de Tongelreep ".
Als er een foto van bestaat hoor ik dat ook graag.


Datum: 04-04-2015
Naam: Paul van Riemsdijk  
img

Medio april ben ik in de buurt van Eindhoven, ik onderzoek altijd graag welke golfbanen dan in de buurt van mijn tijdelijke verblijf zijn.
Zo kwam ik ook terecht bij De Eindhovensche Golf en zag dat daar ook naamgenoten aan verbonden zijn/waren.
Leuke verhalen hier over de baan en haar initiatiefnemer(s).
Het stuk over een openbare golfbaan op initiatief van de heer Van Riemsdijk ken ik zelf ook, ik heb hem ooit in een Tv-uitzending gezien, waarin hij dit mooie plan ontvouwde, jammer dat het hem nooit gelukt is.
Jammer ook dat er tegenwoordig een hoge drempel geldt om op deze waarschijnlijk zeer fraaie "Eindhovensche" te kunnen spelen.
Ik hoop dat het ooit nog van zal komen...................