EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

20231

Bijdrager:

Jaar:

1930

Stadsdeel:

Centrum

Buurt:

113 De Witte Dame

Straat:

Willemstraat

Onderwerp 1.:

Niet bekend

Onderwerp 2.:

Niet bekend

Onderwerp 3.:

Niet bekend

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image




  • facebook
  • twitter
  • img
Hoek Willemstraat/ Emmasingel

Beschrijving

Met café van Piet van den Broek


Geplaatst op

11-06-2009

Reacties:

Datum: 24-10-2009
Naam: R. Fleischhauer  
img

En dan staat er nu op de plek van het café zo'n lelijk hoog gebouw die de zon voor de binnenstad weghaalt en "Regent" wordt genoemd. Wat me opvalt: de zeer nette pakken, hoeden en petjes die bijna iedereen draagt. Was het vroeger gewoon zo druk of zou deze foto gemaakt zijn ten tijde van einde werkdag Philips?


Datum: 24-10-2009
Naam: Lieke Slegers  
img

Het lijkt inderdaad einde werktijd. Kan het misschien zo zijn, dat de heren met hoed uit kantoor komen en de heren met pet uit de fabriek?


Datum: 24-10-2009
Naam: Wil van Hout  
img

Witte boorden medewerkers mochten later beginnen en hadden andere werktijden. 2 uur pauze was heel gewoon. Hoe je die tijd moest doden was dikwijls een probleem. Die in de nabijheid van de fabriek woonden gingen dan ook naar huis.


Datum: 25-10-2009
Naam: Lieke Slegers  
img

Zou het dan misschien een feestelijke gebeurtenis zijn of een zondag? Ik zie de heren met pet ook met een colbert en stropdas en enkele dames met hoed, dus waarschijnlijk geen gewone doordeweekse dag. Kan iemand ontdekken wat die twee borden voor het hotel voorstellen en Wil, wat betreft die twee uur pauze klopt inderdaad. Mijn vader kwam tussen de middag altijd thuis voor het warme eten. Hij werkte bij het Philips Reisbureau aan de Emmasingel en wij woonden in Stratum in de Cyclamenstraat. Hij fietste altijd dus die twee uur was geen probleem.


Datum: 25-07-2018
Naam: paul van der Cingel  
img

Wat Lieke schrijft kan ik bevestigen. Terwijl in het westen van het land de middagpauze te kort duurde om naar huis te gaan, was het in Eindhoven nog heel gewoon om tussen de middag warm te eten, dat deden wij thuis ook, De school ging om kwart voor 12 uit en we werden pas om kwart voor twee weer terug verwacht. De school ging uit om 4 uur.