EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

20169

Bijdrager:

Jaar:

2008

Stadsdeel:

Stratum

Buurt:

236 Nieuwe Erven

Straat:

Mimosaplein

Onderwerp 1.:

Niet bekend

Onderwerp 2.:

Niet bekend

Onderwerp 3.:

Niet bekend

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
Slagerij Tebak

Beschrijving

Dit is het voormalig huis van de Fam. Tebak links op de hoek Korianderstraat/ Mimosaplein. Circa 22 jaar voordien was dit de Slagerij van de Fam. Tebak, eerst de Vader Evert, oud-voetballer van E.V.V Eindhoven, daarna zijn Zoon Jo Tebak, ook oud-voetballer en ook zijn Broer Frans was een speler van E.V.V.Eindhoven. Jammer dat dit gebouw zo achteruit is gegaan.


Geplaatst op

03-06-2009

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 13-06-2009
Naam: Arnoud van Stiphout  
img

Ik weet nog dat de halve koeien door vleesgroothandel van Stekelenburg door de chauffeur op de rug naar binnen werden gedragen. Deze had dan een witte muts met een flap die doorliep op zijn rug op zijn hoofd.
Het rijtje erachter was vroeger van voor naar achter: Een slijterij van Vrumona, rijwielhandel Ad van de Ven, De Spar van Piet Verhees en op de laatste hoek kapsalon Goossens. Bij Ad van de Ven kon je ook kruisdropjes kopen voor een cent. Piet Verhees gaf destijds ook rijles in een Renault 10.


Datum: 14-06-2009
Naam: Jo.Geerings  
img

Ad v.d Ven was een verwoed E.V.V Eindhoven suporter en in de jaren "40 een prima wielrenner. Ik heb hem ooit op de sintelbaan in het P.S.V stadion een Koppel cours zien winnen samen met zijn maat Driessen en daar waren ook Jo Hendriks Jan Plantaz Wim v Hout. Bij Ad heb Ik nog ooit een Union Sachs gekocht (brommer).


Datum: 14-06-2009
Naam: Ad Pluijm  
img

Het waren achterbouten of voorbouten van het rund Arnoud,alleen de varkens waren halve. Ik was zo'n chauffeur van de firma Stekelenburg.


Datum: 28-03-2015
Naam: Ellen Verhoeven  
img

Mijn oma, Nellie Verhoeven, woonde hier tegenover in de Korianderstraat. Ik herinner mij de geur van de slagerij zelfs nog.