EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

20074

Bijdrager:

Jaar:

2008

Stadsdeel:

Woensel

Buurt:

411 Limbeek-Noord

Straat:

Marconilaan

Onderwerp 1.:

Bedrijven / Industrie

Onderwerp 2.:

Automobiel-, Busbedrijven / Garages ed

Onderwerp 3.:

Groot Tourisme / Auto Lichtstad

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
Marconilaan

Beschrijving

Hoe lang gaat dit gebouw het nog redden? marconilaan


Geplaatst op

27-05-2009

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 27-05-2009
Naam: Giovanni van Helvoirt  
img

Hopelijk nog heel lang Gerry, want het pand kent nogal wat historie en dan bedoel ik niet alleen de voorkant.


Datum: 28-05-2009
Naam: Tini van Rooij  
img

Nou Giovanni, die historie is niet zo rijk als het lijkt. Wanneer je achter in de werkplaats staat, lijkt het een heel oude hal te zijn, maar op de luchtfoto 55 uit 1944 vind je hem niet terug. Het gebouw op de foto is in de eerste helft van de 50er jaren gebouwd als Volkswagengarage. Behalve Kevers en busjes stonden daar toen ook Porsches in de etalages. Ik denk dat de hal erachter er later is bijgebouwd. En dat daar oude materialen bij zijn gebruikt. Naar mijn idee zou het best een hal kunnen zijn die elders is gesloopt en waarvan de staalconstructie hier is hergebruikt. De staalconstructie heeft nl. wel hele mooie elementen in gietijzer. Voor vroegere situaties zie foto 5221 en 7818


Datum: 28-05-2009
Naam: Giovanni van Helvoirt  
img

Ok Tini, ik ben nog niet zo oud, dus dat wist ik nog allemaal niet, maar voor mij mag het markante gebouw blijven staan zodat er nog wat nostalgisch overblijft van dit plein. Er valt vast wel een goede nieuwe bestemming aan te geven.


Datum: 15-07-2009
Naam: Rick de Vos  
img

Dit pand moet gewoon goed onderhouden worden, eventueel opgeknapt. Het is gewoon echt zonde om zoiets te slopen.


Datum: 15-09-2009
Naam: Thérèse Sauter-Roijers  

Vandaag staat in het ED het volgende: Een groep van zo'n tien jongeren heeft het complex gekraakt en via de gangbare weg tot eigen woon- en verblijfadres verklaard. De jongeren (veelal studenten) hebben grote plannen met het pand. Ze willen het omvormen tot sociaal cultureel centrum, een laagdrempelige broedplaats voor kunstenaars. Een plek waar podia, ateliers en expositieruimten moeten verrijzen. "Daar is in Eindhoven grote behoefte aan", stelt een van de krakers. Walter Huijbregts, namens Huijbregts Projectontwikkeling BV mede-eigenaar van het complex, verbaast zich over de aanpak van de jongeren. "Vooral omdat ze er via de pers mee naar buiten treden, zonder eerst mij even te bellen. De planontwikkeling ligt allesbehalve stil, maar ik sluit niet uit dat onze plannen op een bepaalde manier te verenigen zijn. Wel in de goede volgorde. Eerst maar eens praten. Op een harde confrontatie ben ik niet uit." Bron ED. Mogelijk komt hier iets moois uit voort.


Datum: 15-12-2009
Naam: John D.  
img

Ik ben een keer binnen geweest en heb de jongens gesproken. Gezellige kerels. Heel netjes. Ik moet zeggen, ze hebben de lekkages goed gefixt (gewoon opvangen met emmers maar wel effectief) en wonen heel energiezuinig. (Alleen doorspoelen met regenwater, pas na een bepaalde tijd stroom gebruiken dat soort dingen.) Ik was verbaasd dat het toch nog een "normale"woonsituatie" is. Ik dacht dat er overal vuil en hondenpoep zou liggen maar dat is niet zo. Heel goed. Het heeft mijn ogen wel geopend, want ik wist er dus niets van hoe het eraan toeging. Heel anders dan andere ervaringen met krakers. Maar ja, overal zitten slechte tussen toch? 't Was een aparte ervaring, maar zeker een leerzame.


Datum: 24-12-2012
Naam: R.Fleischhauer  
img

Helaas is het pand enkele weken geleden gesloopt.


Datum: 19-04-2016
Naam: Hans Schoonen  
img

Tini heeft niet helemaal gelijk, de oude hal stond er eerder, er zit zelfs een brievenbussleuf in de gevel. Het witte pand is getekend als VW-dealer met bovenwoningen, aan de linkerkant binnen in het pand zit een deur die toegang verschaft tot de direct daarboven gelegen woning. Dat was de woning van de eigenaar. Ik heb hier gewerkt van 2001 t/m 2003 als systeembeheerder en heb de bouwtekeningen nog ergens liggen. Onder de houten vloer van de showroom zit nog een kelder met doorsmeerbruggen en het archief. Mijn kantoor was de voormalige wachtruimte die direct uitkwam in de showroom.