Geen Google maps coördinaten aanwezig

Fotonr.: 20046
Bijdrager Wibo Pieters
Jaar: 1960
Onderwerp.: Bedrijven / Industrie |DAF |Produkten

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image

DAF Aramco oplegger

Beschrijving Dit is een van de vijf voor Aramco gebouwde vliegveld-tankopleggers met een inhoud van ca. 40.000 liter. Het waren gigantische opleggers, wat mag blijken uit de diameter van de wielen welke 1.65 m bedroeg. Aan de voorzijde is de tank horizontaal elliptisch. In het midden rond en achter verticaal elliptisch. Dit was een idee van dhr Schmiermann van DAF. De vorm van de tank leidde al snel tot de bijnaam 'kolenkit'. Er zijn in 1960 vijf exemplaren voor Aramco gebouwd. In 1961 drie stuks voor een Egyptische maatschappij. Later zijn er nog een elftal in aluminium gebouwd waarvan er enkelen tot in de jaren tachtig dienst deden op Schiphol.
Geplaatst op 25-05-2009
Email bijdrager img

Reacties

Datum: 01-06-2009
Naam: Peter Harbers img

Ik heb nog een fotokopie liggen, dat deze oplegger gebruikt werd door de Shell. Deze opleggers zijn dus ook gebouwd voor de "Panam Oil Company ", die dan dienst deden in Egypte. De Aramco was volgens de folder actief in Arabië..
Specificaties: de oplegger woog 12 ton en had een laadvermogen van 35 ton. Als ik deze foto bekijk komt die uit 1969,maar de voorganger van dit type had kleinere wielen en die komt uit 1960.
Het kan ook zijn dat deze oplegger in de woestijn werd gebruikt en daarom hoger op zijn wielen is gezet i.v.m. vastraken in het zand.