EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

19998

Bijdrager:

Jaar:

1950

Stadsdeel:

Centrum

Buurt:

113 De Witte Dame

Straat:

Mathildelaan/Parallelweg*

Onderwerp 1.:

Bedrijven / Industrie

Onderwerp 2.:

Philips

Onderwerp 3.:

Complex Emmasingel

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image




  • facebook
  • twitter
  • img
Philips Lichttoren

Beschrijving

Prachtige overzichtsfoto. De Philipslichttoren rijst boven de overige fabrieksgebouwen uit met linksonder de Vestdijk, rechtsonder de Parallelweg en op de kruising Café Central (Tramhalt). Ook het spoor én de Woenselse overweg met voetgangersbrug zijn goed te herkennen.
Gezien de lengte van de schaduwen en de richting ervan lijkt me deze foto genomen te zijn rond het middaguur en verlaten de Philipswerknemers het bedrijf om thuis te gaan eten. Daar moet je tegenwoordig maar eens mee komen!.


Geplaatst op

22-05-2009

Reacties:

Datum: 22-05-2009
Naam: Ger de Bie  
img

Hier was men gestart met het wit schilderen van de lichttoren, dat was in 1950. Rechts onder staat nog het pand van de Gruyter, een overblijfsel van de Fellenoord-bebouwing. Het zou niet lang meer overeind blijven, evenals café "de Tramhalt".


Datum: 01-09-2014
Naam: Paul van der Cingel  
img

Vestdijk moet Emmasingel zijn. De spoorlijn die naar links wegdraait is het z.g. Bels Lijntje, een spoorlijn die via Waalre en Valkenswaard naar Belgisch Limburg liep en vooral Belg. arbeiders uit Neerpelt, Overpelt, Achel enz. vervoerde. Bovenaan zien we het Lodewijk Napoleonplein, dat toen nog een open karakter had.