EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

19863

Bijdrager:

Jaar:

2009

Stadsdeel:

Centrum

Buurt:

115 TU-terrein

Straat:

De Wielen

Onderwerp 1.:

Bruggen / Tunnels / Viaducten

Onderwerp 2.:

Dommelbruggen

Onderwerp 3.:

Overige Dommelbruggen

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image




  • facebook
  • twitter
  • img
Dommelbrug TU-terrein (3)

Beschrijving

.


Geplaatst op

11-05-2009

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 11-05-2009
Naam: Tini van Rooij  
img

En dit is het Limbopad met haar eigen Dommelbrug. Ik dacht eigenlijk bedoeld voor voetgangers, Limbo's komen niet op de fiets maar lopen vanaf het Station. Als je hier loopt moet je echt oppassen niet van je sokken gefietst te worden. De hellingen zorgen er voor dat je op de fiets op sommige stukken hoge snelheden kunt halen. Wie weet of de naam Limbopad officieel is?


Datum: 12-01-2011
Naam: Eric Kemperman  
img

De term "Limbopad" is al vroeg in de geschiedenis van de TH/TU ontstaan. Die werd gebruikt als spottende naam voor de Limburgers die iedere vrijdagmiddag met hun tas naar het station gingen 'naar moeder thuis', en dan op maandagochtend over hetzelfde pad weer terug. De 'echte' studenten gingen op vrijdagmiddag niet naar moeders, maar naar de kroeg of studentensociëteit. Aldus is de naam Limbopad ontstaan.
Het was jarenlang ook een echt zandpad over het braakliggende terrein tussen station en TU. Pas enkele jaren geleden is het verhard en heeft het een echte straatnaam gekregen. Als men een andere naam gekozen zou hebben, was iedereen het toch Limbopad blijven noemen........


Datum: 12-01-2011
Naam: Eric Kemperman  
img

De vraag van Tini nog even goed teruglezen: nee, de naam Limbopad is GEEN officiële straatnaam. Maar iedereen die bekend is rondom de TUe zal weten waar het is.
Sommige namen raken op een gegeven moment zo ingeburgerd dat niemand meer weet of ze nou officieel zijn. De Witte Dame is zo'n term; 25 jaar geleden gebruikte niemand die naam, hooguit sprak men over de Lichttoren. Vast bedacht door een slimme projectontwikkelaar om een oud fabrieksgebouw nieuw elan te geven.