EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

19838

Bijdrager:

Jaar:

2009

Stadsdeel:

Centrum

Buurt:

111 Binnenstad

Straat:

Nieuwe Emmasingel

Onderwerp 1.:

Niet bekend

Onderwerp 2.:

Niet bekend

Onderwerp 3.:

Niet bekend

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
Vijksteeg

Beschrijving

Nieuw hoekpand Vrijstraat/Vijksteeg. Links Vrijstraat.


Geplaatst op

08-05-2009

Reacties:

Datum: 09-05-2009
Naam: Ad van den Heuvel  
img

In het pand (dicht getimmerd) tussen het nieuwe hoekpand en de partijverkoop, was vroeger speelgoedmagazijn "de Olifant" gevestigd. Ik heb daar enige tijd als chauffeur gewerkt. Er werkten daar leuke meisjes, waarmee ik met twee van hen, verkering heb gehad. Een leuke tijd geweest met "sweet memories".


Datum: 09-05-2009
Naam: Thérèse Sauter-Roijers  

Dat pand Ad betreft het "Virginisch schip"uit 1600, gemeentelijk monument. In 2001 werd vastgesteld, dat dit pand vrijwel volledig 17e eeuws was. Ik ben zeer benieuwd wat er met dit pand gaat gebeuren. De gemeente Eindhoven heeft aangifte gedaan van illegale sloop. De eiken balklagen en het middelleeuwse interieur zijn grotendeels al verdwenen.De gemeente stelt nu dat de eigenaar van het pand er regelmatig op gewezen wordt dat hij er alles aan moet doen om de monumentale delen van het pand te beschermen. De Helmondse eigenaar zegt dat hij het pand wil verbouwen met respect voor die monumentale delen. Het gaat dan om de voor- en zijgevels en de houten kap. Het bouwplan (winkel op de begane grond en boven appartementen) is al een paar keer besproken in de monumentencommissie. Bron ED.


Datum: 09-05-2009
Naam: Bauke Hüsken  
img

Prachtig dit hoekpand. Echt waar hoor. Maar was het nou echt nodig om de voorganger uit 1910 -die grotendeels en op details hetzelfde uiterlijk had- te slopen? Een beetje geschiedvervalsing is het wel. Ze hebben zelfs de gevelsteen met het jaartal MCMX (1910) exact nagemaakt. Een zelfde soort ´geschiedvervalsing´ heeft bijvoorbeeld ook bij de nieuwe ambachtsschool in de Sint-Catharinastraat plaatsgevonden en ook bij het pand van Hoppenbrouwers, Stratumseind 28-30. Dit was een pand met een middeleeuwse kern (oa. vakwerkmuren) die plotseling platging. De gevels bleven staan en er werd een replica gebouwd met exact hetzelfde uiterlijk en dak als het oude pand. Ik vind dit een slechte ontwikkeling!