EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

1968

Bijdrager:

Jaar:

Niet bekend

Stadsdeel:

Niet bekend

Buurt:

Niet bekend

Straat:

Niet bekend

Onderwerp 1.:

Bedrijven / Industrie

Onderwerp 2.:

DAF

Onderwerp 3.:

Overig DAF

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image




  • facebook
  • twitter
  • img
Sint Nicolaas bij DAF

Beschrijving

5 december: het bezoek van Sint Nicolaas in de bedrijfskantine bij DAF op afdeling Ontwikkeling en Beproeving. Hier kus ik de hand van de heilige man (chef afd.) Deze dag was voor ons altijd een feest, omdat je op deze dag gekunsteld op je falie kon krijgen. Dit natuurlijk alles "sine ira et studio".


Geplaatst op

15-11-2005

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 15-11-2005
Naam: Anne Troost  
img

Ach zonder haat en voorliefde, de heiligman was ook onpartijdig en dat hoort zo'n dag ook te zijn. Moest je niet eens naar de kapper Wil?


Datum: 15-11-2005
Naam: Wil van Hout  
img

Ik moet nu ook eigenlijk weer naar de kapper, dat klopt! Maar in die tijd was dat heel gewoon. Ik denk 1975. De Sint heeft het daar in ieder geval niet over gehad. Het was een soort evaluatiegesprek. Hij kwam helemaal uit Aarle Rixtel, dus ook heel ver weg. Of dat hij hulpsint is geweest? Dat herinner ik mij niet. Hij had hij de microfoon erbij, zodat eenieder kon meegenieten.


Datum: 14-11-2015
Naam: Wil van Hout  
img

Ter verduidelijking, de sint was Sil van de Waarsenburg uit Aarle Rixtel en was het afdelingshoofd. Het zou op deze manier veel meer moeten gebeuren. Hij was zijn tijd ver vooruit. De mensen op de afdeling werden allen zeer gewaardeerd en werden geacht hun bijdragen te leveren aan een goed product. Dit is de juiste manier iemand te loven en terecht te wijzen. Ik, en vele met mij, heb dat altijd een mooie tijd gevonden.en niet alleen voor de kinderen. Hij was immers in het bezit van het grote boek en wist daardoor alles op de juiste waarde te schatten.