Fotonr.: 19655
Bijdrager Anton van Kemenade
Jaar: 2009
Locatie 1.:Woensel |422 Kronehoef |Kloosterdreef
Onderwerp.: Religie |Pastorieën |St Petrus

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image

Pastorie Kloosterdreef

Beschrijving De pastorie van de St. Petruskerk aan de Kloosterdreef 31. Deze pastorie is van 1910 en is een rijksmonument. Volgens insiders zou het interieur voor een deel nog authentiek zijn.
Geplaatst op 23-04-2009
Email bijdrager img

Reacties

Datum: 23-04-2009
Naam: Ben Brekelmans img

In het najaar lag het hier voor bezaaid met beukenootjes die je armsgewijs bij elkaar kon scharen, zoveel lagen er. En dat deden we dus ook, zonder bezwaar van meneer pastoor.


Datum: 24-04-2009
Naam: Christine Soons img

Ben hier vorig jaar nog een keertje binnen geweest. Om de doop van ons zoontje te bespreken. Het was voor mij toen bijna 30 jaar geleden dat ik daar binnen was geweest. Stapte binnen en het was alsof de tijd had stil gestaan. Binnen, eerste deur rechts en dat was precies zoals ik me het herinnerde toen ik nog op de St. Petrus Canisiusschool zat en hier kwam om een stapel kerkblaadjes op te halen om die rond te brengen. Op de grote secretaire stond in mijn herinnering dan ook altijd een doosje met raider, mars of iets van die gading. Die kregen we dan ook altijd steevast eentje mee.


Datum: 24-04-2009
Naam: Jolanda van den Boomen img

Ik weet nog dat ik in het kerkkoor zat, pastoor Verhoeven deed toen nog de mis , wat kon die man zingen. De beukenootjes, de kerkblaadjes waar Ben en Christine het over hadden herinner ik me ook nog. Er stond inderdaad altijd iets lekkers klaar als je ze ging ophalen.