EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

19485

Bijdrager:

Jaar:

2009

Stadsdeel:

Tongelre

Buurt:

321 Doornakkers-West

Straat:

Tongelresestraat

Onderwerp 1.:

Woonpanden en boerderijen

Onderwerp 2.:

Woonhuizen-Tongelre

Onderwerp 3.:

Tongelresestraat

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image




  • facebook
  • twitter
  • img
Tongelresestraat (5)

Beschrijving

Tongelresestraat 347 t/m 353


Geplaatst op

10-04-2009

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 21-06-2009
Naam: Elly van Belkum-Lenting  
img

Heb hier mijn kinderjaren doorgebracht. Het waren toen nog andere huizen. In het eerste huis was een groentewinkel van de fam. V.d. Oever met kinderen. Daarnaast woonde de fam. Karsemakers met opa Karsemakers en zoon met gezin. Dan op nummer 349 de fam. Schilders met vijf kinderen. Het volgende huis werd bewoond door broer en zus ????, zij was pedicure. In het laatste huis voor het gangetje woonde de fam. Joep van Rooi. Ikzelf, Elly Lenting, heb gewoond op Tongelresestraat 339.


Datum: 23-06-2009
Naam: José Lenting  
img

Hallo Elly. De broer en zus heetten Den Hollander.


Datum: 15-05-2013
Naam: J.J.M. Vlemmings  
img

Joep van Rooy was een vriend van mijn vader en werkte bij Philips Nat. Lab. en hield zich bezig met ontwikkeling en testen van tv's .Wij hadden thuis altijd de nieuwste tv's om uit te testen.


Datum: 27-12-2013
Naam: A.van Overbruggen  
img

Mijn eerste gekregen tv ter reparatie aangeboden bij Joep van Rooij. Toen ik de gerepareerde tv had opgehaald en bij mijn flat aankwam aan de Urkhovenseweg de tv uit de auto gehaald en mijn 4-jarig dochtertje gevraagd het portier dicht te gooien. Dat weigerde ze. Dus de tv op de kofferbak gezet en zelf het portier dicht gegooid.Te hard waarschijnlijk. Want de tv begon van de kofferbak te schuiven en voordat ik het kon verhinderen lag de tv met nu een kapotte buis op de grond. Er viel toen niets meer aan te rapareren door Joep.


Datum: 04-03-2016
Naam: Gertie van Rooij  
img

Mijn vader Joep van Rooij was inderdaad de reparateur van Tongelre. Onze huiskamer stond vaak vol televisies en soms moesten we eroverheen klimmen om bij de keuken te komen.