EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

19468

Bijdrager:

Jaar:

2009

Stadsdeel:

Tongelre

Buurt:

333 Muschberg, Geestenberg

Straat:

Tongelresestraat

Onderwerp 1.:

Woonpanden en boerderijen

Onderwerp 2.:

Woonhuizen-Tongelre

Onderwerp 3.:

Tongelresestraat

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image




  • facebook
  • twitter
  • img
Tongelresestraat (1)

Beschrijving

Tongelresestraat 419-421


Geplaatst op

09-04-2009

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 09-04-2009
Naam: Peer Retera  
img

Leuk, in het linker huis heb ik 5 jaar gewoond en ben daar nu 2,5 jaar uit. Het is gebouwd in 1924. Het glas in lood dat te zien is heb ik zelf nog eens ooit gemaakt. Met het middenpaneel was ik half klaar toen we het huis verkochten. Rechts woont de fam Hoeben.


Datum: 09-04-2009
Naam: Frans van Beers  
img

ik kwam daar langs gewandeld Peer, op weg om boodschappen te doen en bedacht: ik heb al veel foto's gemaakt op de Tongelresestraat, maar van deze twee leuke huizen nog nooit, vandaar...
( )
Gelukkig is je glas in lood behouden gebleven!


Datum: 09-04-2009
Naam: Peer Retera  
img

Bij de verkoop van het huis zei ik tegen de toekomstige bewoners: 'Ik zal die twee panelen maar meenemen want een incompleet glas in lood trio heb je ook niet veel aan.' De dame riep toen meteen terug: NEEE, een van de belangrijkste redenen dat we het huis willen kopen is juist om het glas in lood!' Dat was aan de ene kant een compliment (eigen ontwerp en fabricage) maar aan de andere kant een verlies! Ik heb nog steeds het halve middenpaneel op de zolder van mijn huidige huis liggen!


Datum: 10-04-2009
Naam: Wil van Hout  
img

Peer, maak het af en breng het snel naar deze bewoners ,want op de zolder is het niets en in het bovenlicht maak je die mevrouw gelukkig. Het zal zeker een verrijking zijn van het pand. Doen en breng het op een mooie zonnige dag als vandaag. Een padvinder moet toch elke dag een goede daad doen. Wat is er nog mooier dan iemand gelukkig maken. En de passanten hebben er ook nog iets aan.


Datum: 10-04-2009
Naam: Frans  
img

En dan maak ik een nieuwe foto, close-up ! ;-)


Datum: 20-12-2013
Naam: A.van Overbruggen  
img

In het linker huis heeft ook lange tijd de familie Vogels met kinderen gewoond. Zoon Guus was de hele lagere schooltijd mijn klasgenoot en daarna ook in de jeugdelftallen bij R.K.v.v.Tongelre mijn ploeggenoot. Hij is veel te jong gestorven.