EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

19414

Bijdrager:

Jaar:

1979

Stadsdeel:

Woensel

Buurt:

411 Limbeek-Noord

Straat:

Johannes van der Waalsweg

Onderwerp 1.:

Gebouwen

Onderwerp 2.:

Badhuizen

Onderwerp 3.:

Johan van der Waalsweg

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
Badhuis-Bidhuis

Beschrijving

Het badhuis van Woensel aan de Johannes van der Waalsweg. Met hele mooie douches en baden. Prachtig tegelwerk. Beheerd door de Gemeente Afd Bouw en Woning toezicht waar wij het onderhoud van de gebouwen voor uitvoerden. Het veel voorkomend onderhoud was het dichten van gaatjes in en naar de baden en douches, het waren piepkleine gaatjes waar ze door konden kijken. Ook in het badhuis aan het Lavendelplein was dit vaak het geval.


Geplaatst op

04-04-2009

Reacties:

Datum: 05-04-2009
Naam: Wim Roxs  
img

Het is bijna niet meer voor te stellen, in deze moderne tijd met alles erop en eran, dat wij vaak gebruik hebben gemaakt van dit badhuis, om tegen betaling voor een gelimiteerde tijd een wekelijkse goede schoonmaakbeurt te krijgen. Simpel vanwege het feit, dat we thuis niet de beschikking hadden over een douche of bad. Wassen kon je thuis alleen bij de gootsteen, of in een kuip of teil met warm water. Zo ging dat in de jaren 50 en 60 !!


Datum: 05-04-2009
Naam: Henri van Gemert  
img

Ik heb als leerling electricien gewerkt aan de bouw van het Badhuis, ik was in dienst bij Horvers Installatie. Op de foto kan ik nog de bliksemafleiding zien die wij daar aanlegden. De tijd was omstreeks 1956 of 1957 .
Kan iemand vertellen waneer het is gesloten?