EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

194

Bijdrager:

Jaar:

1910

Stadsdeel:

Centrum

Buurt:

111 Binnenstad

Straat:

Kerkstraat

Onderwerp 1.:

Niet bekend

Onderwerp 2.:

Niet bekend

Onderwerp 3.:

Niet bekend

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
De kruising Wal - Kerkstraat/Grote Berg in 1910

Beschrijving

De Brug lag over de Vest, die in 1928 werd gedempt. Rechts op de hoek het pand van slager Bram v.d. Velde met de reclame van Solo-plantenboter. Daarnaast zat de winkel van Toirkens (den Turk) met haarden, kachels en kinderwagens. Links op de hoek woonde Schellen, die toen al bekend was als woninginrichter. Links is ook nog net de synagoge zichtbaar. De paard en wagen zouden van Van Gend & Loos zijn.


Geplaatst op

01-05-2005

Reacties:

Datum: 08-04-2006
Naam: Cas de Haan Achel  
img

De handkar midden links op de foto was van de firma de Haan op Kerkstraat 20. Volgens een oud personeelslid moesten zij op maandagmorgen deze kar regelmatig uit de gracht halen. Baldadigheid bestond dus toen ook al!


Datum: 16-08-2009
Naam: Jannes Kamphuis  
img

Kleine correctie: Volgens Bram van der Velden, de zoon van Piet van der Velden, is het pand van de familie Van der Velden. Zijn vader, Piet van der Velden, was de slager, zoals in de omschrijving staat, en hij is overleden in 1928. Bram is geboren in 1920.


Datum: 23-02-2010
Naam: Harrie Schellen  
img

In het pand vooraan links, hoek Grote Berg/Keizersgracht, is mijn grootvader Harrie Schellen in 1909 begonnen met een matrassenmakerij. Hij had de eerste stofzuiger van Eindhoven. Twee man pompen, één man stofzuigen. Gingen ze met de bakfiets naar de familie Van Lanschot in Vught en naar Anton Philips Huize de Laak om een keer per paar weken de gordijnen en vloeren te stofzuigen. Later is hij verhuisd naar de overkant, hoek Kerkstraat/Keizersgracht. Tante Marietje had daar voorheen een kruidenierswinkel.


Datum: 24-02-2010
Naam: Hans van Melis  
img

Harrie kijk even naar foto 4574 en naar de groep Schellen.