Fotonr.: 19055
Bijdrager Irma van der Meulen
Jaar: 1960
Locatie 1.:Stratum |225 Eikenburg |Aalsterweg
Onderwerp.: Gezondheidszorg |Ziekenhuizen |St Joseph Ziekenhuis

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image

St Joep (2)

Beschrijving Dit is de verbandwagen waar de hoofdzuster of het subhoofd met assistentie mee langs de patiënten ging. Het gordijn tussen de bedden werd dan dichtgetrokken.

Hier wordt met de steriele kocher geen nieuw steriel gaasje gepakt maar een hergebruikt gaasje. Het verband (gaasjes en zwachtels) werd naar de wasserij gebracht.

Op de afdeling kwam het schone verband terug in een grofmazige zak. Als er even niets te doen was werd je alleen of met z'n tweeën naar de badkamer gestuurd om dat verband te ontwarren. Omdat er geen andere ruimte beschikbaar was deden wij dat zittend op de badrand. Daarna ging het gaas in deze grote trommels naar de sterilisatieafdeling. Ook oude lakens werden verscheurd tot kleine reepjes voor vingerverband op de dermatologische afdeling. De gezondheidszorg was toen zo duur nog niet.

Op de verbandwagen stonden o.a. Kocher en pincetten in een houder met desinfectans, flessen alcohol, ether, blauwe sublimaat, zwartbruine perubalsem, dermatolpoeder, jodium, rode mercurochroom, waterstofperoxide en zalven.      
Geplaatst op 06-03-2009
Email bijdrager img

Reacties

Datum: 23-03-2009
Naam: Rini Talens img

Als kind heb ik me in het ziekenhuis vaak te pletter verveeld en heb toen ook wel eens de verpleegsters geholpen om het verband te ontwarren en opnieuw op te rollen. Ach, het "hield je van de straat" zullen we maar zeggen.