Fotonr.: 18910
Bijdrager Kees van der Hoeven
Jaar: 1931
Locatie 1.:Woensel |423 Barrier |Hendrik de Keyzerlaan

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image

Alard du Hamelstraat (of toch niet?) >>> Hendrik de Keyzerlaan

Beschrijving Allard du Hamelstraat, staat er op deze ansicht, maar dat lijkt me fout. Niet zozeer omdat je Alard maar met 1xL schrijft, nee: dit lijkt me een andere straat. Nou vergiste ansichtenproducent Jeco (zie www.ihesm.com/Jeco/ ) zich wel vaker met de straatnaam. De Alard du Hamelstraat bestond uit aan de ene kant een rijtje 40-70, 1 etage hoog en dan het dak (inmiddels is deze rij vervangen door woningen 2 hoog) en aan de overzijde 51-89 een rij 2-hoog met forse puntdaken. Niet wat je op deze foto ziet! Dit soort woningen stond wel in de Barrier, langs de Boschdijk, 2e Lieven de Keylaan, Hendrik de Keyserplein enz. Gezien de foto denk ik dat we hier in de Hendrik de Keyserlaan kijken (vanaf de Alard du Hamelstraat, dat wel). Linksvoor het raam is huisnummer 52, het loopt door tot nummer 30, waarna een wat andersoortig stuk te zien is. Dat is dan waar nu de speeltuin is. Rechtsvoor zien we het raam van huisnummer 91 en de nummering loopt vandaar omlaag. (P.S.: huisnummers zijn op de kaart niet leesbaar, ik baseer me op de huisnummerkaart en de vorm van de woningen anno 2001.) Heel in de verte moet dan de 2e Lieven de Keylaan liggen, ik zou hierin dan graag het schoolgebouw herkennen (maar dat lukt helaas niet helemaal). Zou dit inderdaad de HdK-laan kunnen zijn? Helaas heeft het geen zin er nu te gaan kijken want alles is onlangs platgegaan en geheel opnieuw gebouwd.

Geplaatst op 24-02-2009
Email bijdrager img

Reacties

Datum: 24-02-2009
Naam: Thérèse Sauter-Roijers

Het zou inderdaad de Hendrik de Keijzerlaan kunnen zijn als je naar foto 7510 kijkt.


Datum: 24-02-2009
Naam: Jack Docters img

Onmiskenbaar de Hendrik de Keijzerlaan met links in het midden het VOJ-gebouw. Het hekwerk voor de huizen zal in enkele jaren begroeid zijn met ligusterheg, bomen waren nog niet geplant. Wij woonden van 1937 tot 1992 links op nummer 69.


Datum: 24-02-2009
Naam: Kees van der Hoeven img

Dank voor de reacties!
Ik had dan wel kritiek op de manier waarop Jeco 'Allard' spelde, maar ik zie nu dat mijn schrijfwijze Hendrik de 'Keyser' ook goed fout was...


Datum: 25-02-2009
Naam: Mevr H.Gijsbers-Strik img

Het is zeker niet de Alard du Hamelstraat, ik ben hier namelijk opgegroeid en woonde op nummer 39. Ik heb hier gewoond van december 1949 t/m 1960 en mijn oma is daar blijven wonen tot ongeveer 1969.


Datum: 25-02-2009
Naam: Jack Docters img

In het huis met de vlag woonde Van Trigt en aan de andere kant van het gangetje Kleijngeld.


Datum: 15-10-2009
Naam: Harry van den Heuvel img

Dit is zeker niet de Alard du Hamelstraat, ik heb zelf daar gewoond op nummer 52 en dat was een woning die vooruitstak ten opzichte van de andere woningen en dat huis had een topgevel aan de voorzijde en niet zoals op de foto een hellend dak.


Datum: 15-10-2009
Naam: Anton van Kemenade. img

Laten we zeggen dat de foto genomen is vanaf het kruispunt Alard du Hamelstraat / Hendrik de Keijzerlaan.


Datum: 15-10-2009
Naam: Kees van der Hoeven img

Nee Anton, de foto werd wel degelijk staande in de Hendrik de Keyzerlaan genomen, voorbij het kruispunt met de A. du H. Dat heb ik inmiddels gecheckt.


Datum: 25-10-2009
Naam: Ferry Thissen img

Dan moet dit toch genomen zijn vanaf de eendjesvijver? of richting de vijver. Ik herken de huizen niet, ondanks dat mijn oma daar gewoond heeft. Die huizen zijn onlangs toch pas gerenoveerd?


Datum: 25-10-2009
Naam: Jack Docters img

Beste Ferry, de huizen in de Hendrik de Keijzerlaan zijn niet gerenoveerd maar afgebroken en opnieuw gebouwd, tevens staan ze niet meer precies op dezelfde plaats als voorheen.
De foto is genomen vanaf het eerste huis rechts, voor deze huizen staan nu nog steeds de 5 andere huizen, daar tussen was een gangetje.


Datum: 25-10-2009
Naam: K. vd Hoeven img

Die huizen hebben nu een volledig nieuw uiterlijk. Renoveren is te veel gezegd, Geheel gesloopt. In 2006-2007 lag het hier helemaal plat. De vijver is echt aan het eind van de foto.


Datum: 26-02-2011
Naam: Thijs Roos img

Heeft er nog iemand weet van de bioscoopvoorstellingen in het weekeinde eind jaren 50 begin jaren 60 op de Alard Du Hamelstraat, achter nummer 33. Ze draaiden daar toen films van Tarzan, Abbott & Castello, Zorro, Rin Tin Tin, Lassie e.a. We zaten daar toen allemaal op die metalen klapstoeltjes. Ik kan mij nog levendig die rij wachtende kinderen voor de geest halen, wachtende totdat de deuren open gingen. Wij hadden in die tijd geen TV, net als heel veel anderen. Genoten heb ik toen van die voorstellingen. Heeft daar toevallig nog iemand foto's van? Ik zou er namelijk graag een paar van willen hebben.


Datum: 11-03-2012
Naam: Hans Smit img

Dit moet de beginperiode van de Hendrik de Keyzerlaan zijn, gezien in de richting van de vijver.De lindebomen staan er nog niet, wel de hekjes om de tuinen. Daar stonden ligusterheggen achter. De hekken zijn later vervangen door een lage stenen rand. Let op de bloembakken aan de gevels. Dat gaf de straat toch wel een bijzondere charme. Die bloembakken zijn rond 1960 helaas weggehaald. Jammer...


Datum: 06-03-2016
Naam: Will van Denderen img

Dit is de Hendrik de Keyzerlaan. Ik herken het van de foto"s van mijn oma en ouders. Het was de familie Van Denderen, die hebben gewoond op nummer 79. Jaartallen weet ik niet. Het huis staat aan de rechterzijde op de foto voor het vooruitstekende huis. Het was een familie met 16 kinderen, allemaal ooms en tantes van mij. Ik kan me de hekjes niet herinneren, maar ik heb wel een foto van mijn oudste zusje die in het openstaande poortje is gemaakt en dat is 55 jaar geleden. Zij was toen een meisje van 2 jaar oud. Mooi om dat te zien. Ik kan me ook de bioscoopvoorstellingen in het Pastoor van Ars-gebouwtje goed herinneren. Dat was toegankelijk via de Alard du Hamelstraat. Het was feest als je daar naar toe mocht.