EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

18738

Bijdrager:

Jaar:

1973

Stadsdeel:

Tongelre

Buurt:

322 Doornakkers-Oost

Straat:

Doornakkersweg

Onderwerp 1.:

Spoorwegen / Tramwegen

Onderwerp 2.:

Spoorwegovergangen

Onderwerp 3.:

Overweg Doornakkersweg

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
Nieuwe overweg Doornakkersweg

Beschrijving

Aanleg nieuwe overweg Doornakkersweg.


Geplaatst op

06-02-2009

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 06-02-2009
Naam: Marijke de Groot-Thijssen  
img

Kijken we hier vanaf richting het Dierenasiel naar aan de overkant van de spoorlijn de Geestenberg of andersom?


Datum: 06-02-2009
Naam: Ellie Tempelaars-de Graaf  
img

Op de achtergrond lijken mij de huizen op de Oude Urkhovenseweg. Dus zou de fotograaf tegenover het dierenasiel staan.


Datum: 06-02-2009
Naam: Noud Wijn  
img

We kijken hier vanaf het Dierenasiel naar Urkhovenseweg.


Datum: 06-02-2009
Naam: Wil van Hout  
img

Achter de bossage zie je dan het tuincentrum van Soontjes. Later werd hier het woonwagencentrum (dat wil zeggen enkele wagens) gevestigd. Een leuke anekdote is de volgende. Een van de inwoners van dat kampje maakte dat stukje grond, waar de zandhoop ligt, af met prikkeldraad en zaaide het met gras in. Later in dat zelfde jaar kwamen er paarden op staan en alles toonde vredig voor de nieuwe bewoners van de Geestenberg. die dat wel leuk vonden. Jaren nadien wilde de gemeente het stuk grond in bezit nemen, maar hadden buiten de slimmigheid van de Kampbewoner gerekend. .Die had n.l. dit stuk grond al jaren in gebruik en claimde het eigendomsrecht. Nog iets,
voor de overweg stond een bord met de tekst "Let op er kan nog een trein komen!" Iemand had er onder geschreven. "Opscheppers!"


Datum: 15-01-2010
Naam: Rudy Vogels  
img

Het bos(je) op de achtergrond werd door ons ook wel het sijsjesbos genoemd, Net voor de overweg, waar ze nu op de foto bezig zijn, lag een braak terrein met hopen geel zand, dit terrein noemden wij de gele bergen, hier werd gecrosst met fiets ( voorloper van de BMX crossfiets ) en/of bromfiets. Ook werd er illegaal puin gestort.


Datum: 16-01-2010
Naam: Wil van Hout  
img

Dat stukje grond net over de overweg, daar is nog iets over te doen geweest. Wat wil het geval, In de nabijheid van het stukje grond is een woonwagenkampje gevestigd. Een van de bewoners had sinds mensenheugenis het stukje in bezit genomen voor zijn paarden. Nu wil het geval dat de Gemeente een ander doel voor ogen had en de gebruiker sommeerde te verdwijnen. Maar de Gemeente had buiten de waard gerekend, want de man in kwestie beriep zich op het eeuwenoude Adat. Hij werd zelfs in gelijk gesteld en de Gemeente kreeg het nakijken.


Datum: 16-01-2010
Naam: Ger van der Palen  
img

Wil, ik geef toe, het is haast een jaar geleden, maar lees je reactie van 06-02-10 er eens op na.


Datum: 16-01-2010
Naam: Wil van Hout  
img

Als de jaren gaan tellen moet je ook genoegen nemen met herhalingen en dat doe ik ook maar. Maar ik hoop dat je het meer als een aanvulling wilt zien en dat ik dan rustig kan gaan slapen.


Datum: 05-08-2012
Naam: Emanuel Otten  
img

Wij (bij ons thuis) konden over de weilanden het dierenasiel en de gele bergen zien, evenals de Doornakkersweg en de tennisvelden(verleden tijd, nu een nieuwe wijk). Zoals eerder verteld, werd er veel puin en afval gestort bij de gele bergen, maar ook aan het begin van de weg, vanaf de Cronjéstraat. Bij de gele bergen kon je niet alleen crossen, er was ook water met salamanders en dergelijke, evenals veel (begraven) botten van het dierenasiel.