EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

18702

Bijdrager:

Jaar:

1965

Stadsdeel:

Centrum

Buurt:

112 De Bergen

Straat:

Zwembadweg

Onderwerp 1.:

Niet bekend

Onderwerp 2.:

Niet bekend

Onderwerp 3.:

Niet bekend

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image




  • facebook
  • twitter
  • img
Zwembadweg

Beschrijving

Foto genomen vanuit zolderkamer pand Zwembadweg 14 met gezicht op de markt op het Frederik van Eedenplein en begraafplaats. Midden jaren zestig.


Geplaatst op

03-02-2009

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 03-02-2009
Naam: Giovanni van Helvoirt  
img

He Ton, nu heeft een van je buurjongens ook bij ons op school gezeten. Volgens mij woonde hij in het huis met de grote poort, maar zijn naam? Wellicht dat jij het weet, daar ik er vanuit ga, dat deze foto vanuit je ouderlijk huis genomen is.
Ja en wat kunnen we verder vertellen over het Frederik van Eedenplein. Daar was altijd wel wat te doen, in ieder geval elke week markt.


Datum: 03-02-2009
Naam: Giovanni van Helvoirt  
img

Ton, het is Peter van Bremen die je ook zou moeten kennen als buur.


Datum: 04-02-2009
Naam: Rudy Vogels  
img

Ja, daar gebeurde zo nu en dan wel wat, wat ik nog weet is vuurwerk, spuitvoetbal door de brandweer, optreden van popbandjes. Ik denk dat dit alles op 30 april gebeurde.


Datum: 04-02-2009
Naam: Giovanni van Helvoirt  
img

En wat dacht je van Circus Heros en een grote Vauxhall - show. Waar diende het gebouwtje op de markt eigenlijk voor?


Datum: 04-02-2009
Naam: Lieke Slegers  
img

Dat was het bodehuis Giovanni. Ik heb een aantal jaren in de Edenstraat gewoond (aan het plein, naast de ware Jacob). Op marktdag was het bij ons dan de zoete inval en zeker met zo'n weer.


Datum: 05-02-2009
Naam: Ad Pluijm  
img

Er was altijd van alles te doen op het Frederik van Eedenplein. Rond Koninginnedag was het altijd prijs en op 18 september ook. In de schoolvakantie klom ik altijd over de schutting van onze tuin en ging met mijn neefje Piet van de schoenmaker op reep tot ergernis van mijn ouders.


Datum: 20-02-2009
Naam: Ton van Kan  
img

Ha Giovanni,
Ik woonde op Zwembadweg 14. De foto heb ik destijds zelf gemaakt met mijn kodakje. Wij woonden als gezin in het huis met de grote poort (nr 14 dus). Ik heb bij jou op school gezeten. De naam Peter van Bremen zegt me niets. Vader Jacob waar Lieke het over heeft ken ik ook. Hij had een klein grutterswinkeltje op de Edenstraat. Daar ging ik regelmatig snoep kopen voor 5 of 10 cent.


Datum: 21-02-2009
Naam: Giovanni van Helvoirt  
img

Hallo Ton, als je dan bij mij op school hebt gezeten, heb je vast de foto van de Zwembadweg met ONA 18022 niet gemaakt. Het is wel een mooi plaatje, met jullie huis op de achtergrond. Helaas kan ik je verder niet herinneren.


Datum: 21-05-2012
Naam: Lieke Slegers-Roijers  
img

Het voormalige snoepwinkeltje van "de Ware Jacob" is tegenwoordig weer een normale garage, zie foto 31238. Aan het raam is te zien dat het nog steeds hetzelfde "pandje" is, alleen was het vroeger wit geschilderd.