Fotonr.: 18678
Bijdrager Ron Hernaus
Jaar: 1965
Onderwerp.: Verenigingen |Jeugdorganisaties / Scouting |Scouting, St Jan den Dopergroep

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image

St.Jan den Dopergroep; vadersweekend (2)

Beschrijving <span style="\&quot;color:" rgb(0,="" 0,="" 0);="" white-space:="" pre-wrap;\"="">Het was voor de vaders meer dan een of twee keer jaars een weekendje uit. Het was Total Social Contact.
Geplaatst op 02-02-2009
Email bijdrager img

Reacties

Datum: 02-02-2009
Naam: Ria ( voorheen Ida ) de Turck img

Als ik me niet vergis is de man op de voorste rij derde van rechts de vader van Gerard Derijck, ook 'n Gerard. Wij woonden ook in de Dr.Willem Leydslaan, zij op nr. 4, wij op nr. 8. Hele fijne jaren geweest vanaf 1953 en echt lief en leed samen gedeeld. Bij de ouders Derijck stond gastvrijheid heel hoog in hun vaandel. Veel mensen zullen dit nog wel weten.


Datum: 02-02-2009
Naam: Marijke de Groot-Thijssen img

De blonde jongen is dacht ik de jongen van Calveen en daar links achter is in ieder geval de hopman, Han Mejan.


Datum: 17-02-2009
Naam: Frans Dekkers img

Beste Ron en anderen,
Dit is inderdaad een historische foto! Ik waag een poging om alle aanwezigen te benoemen. Allereerst het torentje van drie: bovenaan Harrie van der Putten ("Putje"), daaronder Guus van Loosdregt en daar weer onder Toontje van den Broek. Op dezelfde hoogte als Toontje: uiterst links Harry Vaes, daarnaast Frans Slaats. Rechts van Toontje: Frans Dekkers (ik dus) en mijn vader Tinus.
De rij daaronder v.l.n.r.: Hans Rooijmans, Martien Coolen, Frans d'Achard van Enschut (aristocratische kop plus sigaar), onherkenbaar, .... Timmers, Wim van Eijck, Jan van Summeren, Gijs van der Heijden sr. (met grijze pet), onherkenbaar, Bert Spruyt (met zwarte pet), Gijs van der Heijden jr., Piet(je) Diepens, ... Swinkels, Wim Peijnenburg (baas van de voortrekkers), Cor van Kemenade, Thom Slaats.
Onderste rij v.l.n.r.: Sjakie Schalks, hopman Han Mejan, Theo Calveen (?), Albert (Appie) de Jong, Ton Pappers en inspirator/voorzitter/aanjager Peter van Loosdregt.
Het unieke van deze foto zit 'm in het feit dat hier drie verkennersgeneraties te zien zijn: de oude stam (Martien, Gijs, Peter, Wim), de oude senioren (Hans, Cor en ik) en de jongere senioren (Thom en Theo). Verder is het heel bijzonder dat vier verkenners hier in het gezelschap verkeren van hun eigen vader (Gijs, Peter, Thom en ik). Die vader-zoonband was tenslotte de basis van het fameuze Vadersweekend.
Kan iemand mij helpen bij het benoemen van de twee onherkenbare vaders? En klopt het dat de jongeman naast hopman Han Mejan Theo Calveen is? Ik ben daar niet meer zeker van.
Wat een historie trouwens. Voorzover ik weet zijn er van de hier afgebeelde vaders nog maar drie in leven: Wim van Eijck, Sjakie Schalks en Appie de Jong. Mocht het anders zijn (wat ik vurig hoop) dan hoor ik het graag.


Datum: 17-02-2009
Naam: Frans Dekkers img

Een van de twee onherkenbaren heb ik inmiddels weer kunnen plaatsen. De verscholen vader rechts achter Frans d'Achard is Piet Thijssen.