EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation

Geen Google maps coördinaten aanwezig

Uw selectie...

Fotonr.:

18589

Bijdrager:

Jaar:

1959

Stadsdeel:

Niet bekend

Buurt:

Niet bekend

Straat:

Niet bekend

Onderwerp 1.:

Verenigingen

Onderwerp 2.:

Jeugdorganisaties / Scouting

Onderwerp 3.:

Scouting, St Jan den Dopergroep

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
Rodeo

Beschrijving

St. Jan den Dopergroep, Tongelre;
Babi-Pangang aan het spit:
Op het menu van onze kokkie stond Nasi Goreng met Babi-pangang spek en kroepoek en Atjar. De rijst werd de vorige dag gekookt (zie vorige foto) en bij gebrek aan een stomer een tijdlang met stro en dekens omwikkeld.(het bekende hooikist-effect). Voor het roosteren van de babi-pangang werd teruggegrepen naar de alom bekende vuurgeul. Onze techneut J(e)an had een vernuftige spit gemaakt dat beurtelings werd rond gedraaid. Stoker Hans zorgde voor een vlamloos vuurtje en de aluminium wasblikken (zie tussen de voeten van de kok) voor de reflectie en het vasthouden van de hitte. Het geheim van moedersrecept vormde de suiker die met vaardige hand in het vuur werd gestrooid om zodoende de krokante korst op het vlees te verkrijgen. Op deze foto zie je chefkok Ron(ny) omringd met zijn medepatrouilleleden bezig met voornoemd proces. Vlnr: J(e)an v/der Wijst, Gerard Derijck, Huub v/d Moosdijk, Hans van Hal en Huubke Lammers.
Ook het bakken van de kroepoek verbaasde het talrijk toegestroomde publiek."Kijk mam, hij gooit een stukje glas in de pan er komen stukjes spons eruit". Wij hebben zelf nauwelijks iets gegeven. Ter promoting werd veel aan de toeschouwers uitgedeeld. Het heeft helaas niet mogen baten.
We behaalden "slechts" een tweede prijs.


Geplaatst op

25-01-2009

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 27-01-2009
Naam: Jean(Jan) van der Wijst  
img

Klopt het dat de Rodeo ´59 toen plaatsvond op een stuk heide vlak bij Animali? Stratumse hei misschien. Het was echt in die buurt van Eindhoven herinner ik me nog.


Datum: 27-01-2009
Naam: Marijke de Groot-Thijssen  
img

Nou heb ik die naam al zo dikwijls gezien en nou wil ik ook weten ook. Is dit Jantje van de Wijst uit de Jan van Riebeecklaan? Zo ja, dan kwam ik wel eens bij jullie thuis, samen met mijn vriendinnetje Marga Verhoeven en haar moeder.


Datum: 28-01-2009
Naam: Jean (Jan) van der Wijst  
img

Inderdaad Jantje van der Wijst uit de J.v. Riebeecklaan. Mevrouw Verhoeven uit de Stellenboschstraat was een kennis van mijn ouders.


Datum: 01-02-2009
Naam: Ron Hernaus  
img

Jean, zoals ik bij foto 18588 aangaf dacht ik zelf dat aan de Geldropse kant van de huidige A2 op de Strabrechtse/ Leenderhei het terrein van de Rodeo lag. Dicht bij een van die vennetjes waar we met de troep meer dan eens naar toe gingen. Het lag m.i. dus verder van de bebouwde kom.