EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

18447

Bijdrager:

Jaar:

1962

Stadsdeel:

Centrum

Buurt:

111 Binnenstad

Straat:

Catharinaplein/Stratumseind*

Onderwerp 1.:

Muziek & Zang

Onderwerp 2.:

Koren / Zangverenigingen

Onderwerp 3.:

St Catharinakoor

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
St Catharinakoor

Beschrijving

Het mannen-, dames- en jongenskoor St. Catharina. V.l.n.r.: pater Jan van Deun, Hub de Haan, Sjef van Amelsvoort, deken Willy Kaal, Jos Borggreven (Tenax). Bovenste rij: Piet van Mil, Cees Janssens, Bert van Nieuwland, Arie van Mil, Cor Arends, Jan van der Loo, ?, ?, Huub Houêt (organist), Gerard van Esch, Frans Knaapen, Dries van Wankum, Jos de Haan, Antoon van der Heijden, Maarten de Rooij, ?, Anton van Lith, daaronder Cor Pas, daarnaast Jan Retera, daarboven Harry van de Water, daarnaast Johan Close, daaronder Piet van Leuken, Piet Snep en Lo de Rooij (dirigent).                


Geplaatst op

12-01-2009

Reacties:

Datum: 13-01-2009
Naam: Ad Timmers  
img

De drie jongens, links, voor de dames, zijn Lambert ?, Jo Timmers en Jan van Mil.


Datum: 19-01-2009
Naam: Huub Houët  
img

Ik sta hier van de jongens op de tweede rij, 2e van links. Van de jongens herken ik nog: 1e rij, 4e van links Huib Knaapen; 2e rij 3e van links Ton Loots, daarnaast Henk Pols, verderop Jan Jansen en helemaal rechts Pieter Knaapen.
Van de dames is de 4e van links Heleen Houët, de lange jongen helemaal rechts is Sjoe de Rooij


Datum: 15-02-2014
Naam: Henk Pols  
img

Is dat niet Dre Snepvangers die op de tweede rij als eerste van links staat naast Huub Houët? En als vijfde van links naast mij Guus Brackel? Ik weet nog dat we op tournee gingen naar Bayeux en op de terugweg naar Parijs, waar we volgens mij nog gezongen hebben in de "Sacre Coeur". We sliepen in Parijs in een klooster en 's nachts werd ik wakker omdat de "bassen" en de "tenoren" na het zingen nog het uitgaansleven van Parijs hadden opgezocht en veel lawaai maakten toen ze thuiskwamen.


Datum: 03-04-2015
Naam: Lambert van Lieshout  
img

De reis naar Frankrijk (Bayeux en Parijs) is nog altijd in mijn gedachten. Was de eerste keer naar het buitenland voor mij, en heeft veel indrukken achtergelaten.


Datum: 13-02-2021
Naam: Peter van Aken  
img

Ik sta er ook bij, al kan ik niet precies meer zien waar. Het was mijn eerste jaar bij het koor. Wat me is bijgebleven, is dat het tot we naar Parijs gingen een jongens/mannenkoor was. Toen kwamen er ineens een aantal dames bij, die een jaar later weer allemaal waren verdwenen. Heb mooie herinneringen aan het koor met prachtige kerstmissen.