EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

18402

Bijdrager:

Jaar:

1956

Stadsdeel:

Centrum

Buurt:

111 Binnenstad

Straat:

Catharinaplein/Ten Hagestraat*

Onderwerp 1.:

Niet bekend

Onderwerp 2.:

Niet bekend

Onderwerp 3.:

Niet bekend

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
Ten Hagestraat

Beschrijving

De sloop die uiteindelijk tot het mislukte St. Catharinaplein zou voeren is al aangevangen. Links de Smalle Haven en rechts de Jan van Lieshoutstraat. Vraag aan Jan van der Meulen: in welk van deze panden zat de Druiventros? (jaartal is voor verbetering vatbaar)


Geplaatst op

09-01-2009

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 17-01-2009
Naam: Jacques Delmée  
img

De foto is van 1956. Mijn ouders waren de eigenaren van de Druiventros. Ik ben daar geboren. In het pand links op de hoek zat Smits Zadelmakerij en Lederwaren. Het afgebroken pand naast ons was frituur Wittenboer.


Datum: 30-01-2009
Naam: Hans van Melis  
img

Rechts op de hoek apotheker H.C.E. Keunen tegenover de kerk toen dat stuk Stratumseind nog Begijnenstraat heette. Later de schoenwinkel van Jan van der Ven, in 1944 de Bata die het bombardement beter doorstond dan Van Piere. Op nummer 31 kapsalon Büsgen, op 29 Lamers(-van Rooy) groente fruit en aardappelen. Kijk verder bij Jacques Delmee.


Datum: 31-01-2009
Naam: Hans van Melis  
img

(Ver) voor Delmee zat steenhouwer winkelier H. Kliebisch in het tweede pand links, het adres was toen Ten Hagestraat 5.


Datum: 30-07-2009
Naam: Frans Snoek  
img

Wie zat er in 1955 op de hoek van de Jan van Lieshoutstraat in de winkel met de ronde voorgevel?


Datum: 30-07-2009
Naam: Jaques Delmee  
img

Dat was de zaadhandel van de familie Rebel. Fijne buren, vader Rebel speelde 's zondags op een harmonium en als hun raam open stond hoorde je psalmen. Zij waren nagenoeg de enige protestantse familie in de straat.


Datum: 23-10-2012
Naam: Wim Coolen  
img

Dit kruispunt stak ik, op een zomeravond in 1956, op de fiets over. Ik was schilder en werkte bij schildersbedrijf Wim Coolen met de werkpaats op het Stratumseind, achter hotel Oud Eindhoven. Ik had juist voor weer een uitbreiding bij schoenzaak van der Looy wat ijzer gemenied dat de volgende dag gebruikt moest worden. Met een halfvolle bus menie aan het stuur en een ladder aan mijn schouder fietste ik vanuit de Jan van Lieshoutstraat de Smalle Haven in, richting werkplaats. De eerste kinderkopjes waren de oorzaak dat het hengsel van de meniebus afbrak. Via mijn knie en schoen butste en rolde de bus over straat, juist voor de werkpaats van Wim Smits. Linkerbeen oranje alsook fiets en straat. Gelukkig heeft Wim Smits mij geholpen met het "puin"ruimen.


Datum: 12-10-2016
Naam: Ad Matheeuwsen  
img

In een van die winkels zat ook de groenteboer Lamers. Er was ook nog een restaurantje waar je friet met knakworst kon krijgen en zij zijn toen verhuisd naar het Stratumseind, een van de eerste snackbars in Eindhoven.