EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

18375

Bijdrager:

Jaar:

1932

Stadsdeel:

Centrum

Buurt:

111 Binnenstad

Straat:

Stratumseind

Onderwerp 1.:

Winkels / Winkelcentra

Onderwerp 2.:

Groente / Fruit

Onderwerp 3.:

Lamers-van Rooij

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
Fruitwinkel Lamers-van Rooy

Beschrijving

Met de fruitwinkel van Henddrikus Lamers-Van Rooy (1926-1942). In dat zelfde pand, Stratumseind 83, kwam later (1950) de groentenzaak Sanders. Een saillant detail is dat er hoogstwaarschijnlijk 3 generaties Lamers op de trap in de voordeur staan. Twee is zeker! De man met hoed kan een klant of goede vriend zijn. Deze foto heb ik van de dochter Gerrie Sanders.


Geplaatst op

06-01-2009

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 06-01-2009
Naam: Thérèse Sauter-Roijers  

Prachtige foto Louis. Mijn schoonmoeder haalde altijd de groenten bij Sanders. Gerrit Sanders heeft de zaak overgenomen van Lamers. Zijn zoon Bert met zijn vrouw Rosette zijn de laatsten geweest die de groentezaak hadden. In 2001 is deze gesloten en is er een café in gekomen.


Datum: 06-01-2009
Naam: Marijke de Groot-Thijssen  
img

Was een heerlijke winkel. Als je iets speciaals nodig had en je had in heel Eindhoven alle groentewinkels al gehad, dan hadden ze het altijd hier wel. Reden waarom ik jarenlang dan maar rechtstreeks naar Lamers ging, ook toen ik buiten Eindhoven woonde. Het was een begrip voor Eindhoven en omgeving.


Datum: 17-01-2009
Naam: zoon van Gerrit Sanders  

Beste Marijke, jij hebt het over Lamers, maar de zaak was al vanaf 1939 van Gerrit Sanders [mijn vader]. Zijn naam heeft jarenlang in grote neonletters boven de deur gestaan! Wat de rest betreft heb je helemaal gelijk.


Datum: 23-02-2009
Naam: Harrie Lamers  
img

Een heel mooie foto Gerrie en Louis. Zover ik nog kan nagaan is deze foto gemaakt medio1929. In de deur opening staat Pa Lamers, met kleine zoon Wim en zwager Toon. Links op de foto staan op de voorgrond 2 zusjes ( in rokje ) rechts Dinie en links Betsie. De etalage aan de linker kant had veel bekijks vanwege de reclame voor Fyffes bananen en de apen. Op de achtergrond zie je nog een flits van de Plekhoek.