EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

18304

Bijdrager:

Jaar:

2008

Stadsdeel:

Woensel

Buurt:

543 Vaartbroek

Straat:

De Stoutheuvel

Onderwerp 1.:

Niet bekend

Onderwerp 2.:

Niet bekend

Onderwerp 3.:

Niet bekend

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image




  • facebook
  • twitter
  • img
De Stoutheuvel met hindernissen.

Beschrijving

Onlangs heeft de gemeente bloembakken geplaatst op de rijbaan van de Stoutheuvel met als doel de snelheid van het verkeer af te remmen. Of dit een oplossing is valt te betwijfelen.


Geplaatst op

29-12-2008

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 29-12-2008
Naam: Tini van Rooij  
img

Gelukkig is er iemand op het idee gekomen een bord te plaatsen met de tekst: LET OP! VERKEERSSITUATIE GEWIJZIGD. Je ziet het oranje bord boven de auto. Helaas ziet de weggebruiker het bord pas als hij de obstakels al gepasseerd is.


Datum: 30-12-2008
Naam: Jan Snijders  
img

Mooi he zo'n bord voorbij de gevaarlijke situatie


Datum: 30-12-2008
Naam: Wil van Hout  
img

Er wordt geacht dat je 30 k/m per uur rijdt. Dus is een bord "situatie gewijzigd" voldoende. Echter bij het passeren van dat bord heb ik mij verbaasd dat ik niks opmerkte wat gewijzigd zou zijn (voor de bocht). Ergens in de kleine uurtjes kwam ik vanuit de andere kant en was de hele situatie vergeten. Plots doemde er zo'n plantenbak op en schrok ik mij wezenloos. Nu wil het geval dat ik op de automatische piloot rijd door mijn jarenlange ervaring. Ook met de inachtneming van de snelheid. Dus gebeurde er niks. Maar ik kan mij voorstellen dat een snelheidsduivel de bak een eind op geschoven zou hebben.


Datum: 31-12-2008
Naam: Jan Snijders  
img

Wil, ook mensen met jarenlange ervaring foppen ze ! en dat fabeltje van dat ze de bak opgeschoven hebben gaat er bij mij niet in, kijk maar eens op de straat naar die witte verf of heeft dat ook een of andere kabouter gedaan.


Datum: 31-12-2008
Naam: Wil van Hout  
img

Met de "bak opgeschoven" daar bedoel ik mee, dat na een botsing met de bak hij een aantal meters opschuift. En de juiste afstand wordt dan bepaald door de snelheid van de auto. Bij 30 k/m blijft hij netjes staan en ruimen we alleen maar een beetje glas en plastic op.


Datum: 07-04-2009
Naam: Peter van Gansewinkel  
img

Wat zal er gebeuren als twee auto's van tegenovergestelde richting gelijktijdig uitwijken om te voorkomen dat ze tegen de bloembakken rijden,we hebben dan een impactsnelheid van minstens 60 km per uur. De bloembakken zijn gelukkig niet beschadigd maar de inzittenden van de auto's zijn op zijn minst in het ziekenhuis. Het is een idioot idee om midden in een rijlaan zulke obstakels te installeren.


Datum: 08-04-2009
Naam: Hans van Melis  
img

Je mag in dat geval blij zijn voor de botsers dat ze hier geen 50 kunnen rijden.


Datum: 09-04-2009
Naam: Tini van Rooij  
img

Jij woont zeker niet hier in de buurt? 's Avonds laat worden hier hoge snelheden gehaald, ondanks de bloembakken. Overigens en ook om Peter gerust te stellen, ernstige ongelukken zijn hier nog niet gebeurd.


Datum: 09-04-2009
Naam: Peter van Gansewinkel  
img

Als er ondanks de bloembakken 's avonds toch nog met hoge snelheid word gereden dan neem ze maar weg. Tini, ik woon inderdaad niet in de buurt. Waar ik woon (even buiten Toronto) staan bloembakken in de tuin of op een vensterbank waar ze thuis horen en waar ik ze laat staan.


Datum: 15-03-2011
Naam: Tini van Rooij  
img

De bakken zijn inmiddels verdwenen. Opgeruimd staat netjes. De foto heb ik bij mij voor de deur gemaakt. In de 25 jaar dat ik hier woon heb ik slechts een handjevol ongelukken meegemaakt op dit stuk van De Stoutheuvel, waarvan 3 aanrijdingen tegen deze bloembakken. Maar de gemeente laat ons niet met rust, ik heb gehoord dat er weer nieuwe plannen worden uitgebroed.