EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation

Geen Google maps coördinaten aanwezig

Uw selectie...

Fotonr.:

18250

Bijdrager:

Jaar:

1962

Stadsdeel:

Tongelre

Buurt:

322 Doornakkers-Oost

Straat:

Niet bekend

Onderwerp 1.:

Sport

Onderwerp 2.:

Voetbal

Onderwerp 3.:

RKVV Tongelre

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
Tongelre A2

Beschrijving

Tongelre A2 seizoen 1962/63


Geplaatst op

22-12-2008

Reacties:

Datum: 22-12-2008
Naam: Dmphie Brekelmans  
img

Rechts is Frans v Schoonderwalt uit de Sint Josephlaan.


Datum: 22-12-2008
Naam: Paul van Erp  
img

Ik ontwaar op de voorste rij vierde van links: Peter Cocu, en de bovenste rij geheel rechts: Willy van Gelooven (Geloven?)
Verder zie ik bekende gezichten, maar kan ik niet op de naam komen.


Datum: 27-12-2008
Naam: Jack van Hoek  
img

De keeper heet toch niet Cocu. Dat is Van der Pas, Ad, een fel ventje (toen dan).


Datum: 27-12-2008
Naam: Paul van Erp  
img

Foutje, inderdaad Ad vd Pas denk ik.


Datum: 02-01-2009
Naam: Peter Cocu  
img

Nee, nee Jack, die keeper ben ik wel degelijk. Deze foto had ik niet meer in bezit omdat ik die een jaar of twee later heb afgestaan aan de fam. van de Ven , woonde in de Tafelbergstraat. De jongen rechts naast mij is door een ongeval bij Philips om het leven gekomen en zijn broer Willy was redelijk goed bevriend met mijn broer Ton. En toen bleek dat die geen goede foto van hem hadden heb ik toen mijn foto aan hen gegeven. Door een toevallige ontmoeting met Mari Franssen, tweede van links staand, heb ik hem digitaal weer in bezit.
Overigens vernam ik van Tiny Rulkens dat Willy van Gelooven, staande uiterst rechts onlangs overleden is. 4e van links staand Hans Rooyakkers, daarnaast Jack van Litsenburg (woonde dacht ik op de hoek van de Jan van Cappelleweg) en later verhuisd naar Bladel. Links naast mij zit de Wit.


Datum: 03-01-2009
Naam: Paul van Erp  
img

Jammer dat ik me van de wijs heb laten brengen. Als ik andere foto's bekijk met Ad vd Pas is het duidelijk dat dit inderdaad "The one and only" Peter Cocu is. Heb hem onlangs nog gezien op de reünie aan de Bloemfonteinstraat, samen met zijn broer Ton.


Datum: 03-01-2009
Naam: Jack van Hoek  
img

Mijn verontschuldigingen Peter en Paul. Het geheugen hè.


Datum: 03-01-2009
Naam: Henk Meelen  
img

Links van Peter Cocu is volgens mij Jack de Wit uit de Bloemfonteinstraat.


Datum: 16-01-2009
Naam: Jacques Verbeek  
img

Leider links op de foto is de helaas veel te vroeg overleden Jo Lathouwers. Jack de Wit klopt en ik zie ook nog Van Casteren (opa)


Datum: 27-01-2009
Naam: Tiny Rulkens  
img

Staand 2e links Tiny Fransen, 3e links Piet? van Nunen, 5e links van Litsenburg. zittend tweede links; van Kasteren.


Datum: 27-01-2009
Naam: Marijke de Groot-Thijssen  
img

Tiny Rulkens, je staat hier zelf niet bij. Wel op de foto's met de platte kar. Daar staat volgens mij geen jaartal bij maar dat weet jij vast en zeker wel.


Datum: 27-01-2009
Naam: Tiny Rulkens  
img

Deze foto is volgens mij van het tweede elftal. Peter Cocu staat hier namelijk op als keeper en die moest concurreren met Ad van der Pasch voor. Klopt Marijke. Deze foto waar Peter Cocu op staat is volgens mij ook van het tweede elftal en ik speelde in het eerste.
Peter moest als keeper concurreren met Ad van der Pas en was eigenlijk net zo goed en heeft toch ook nog vaak in het eerste gespeeld., maar vertrok later naar Woenselse Boys.
Ikzelf heb vanaf mijn 17e tot 25e meer dan 250 wedstrijden in het eerste van Tongelre gespeeld. Daarna raakte ik geblesseerd aan mijn lies (liesbreuk) maar heb na mijn operatie daarna niet meer op niveau kunnen voetballen. Moest het als rechtsback vooral hebben van inzet en slidings, maar dat lukte na mijn operatie niet meer zo best. De foto's op de platte kar zijn ter ere van het kampioenschap seizoen 1967/1968 met promotie naar de tweede klasse knvb


Datum: 28-01-2009
Naam: Peter Cocu  
img

Dit is de A2 van Tongelre en niet het tweede. Ik heb nooit in de senioren van Tongelre gespeeld, als keeper. Omdat de voetbalclub me een jaar na deze foto (ik speelde toen in het hoofdklasse team en Ad keepte in Tongelre 1) weghield van een jeugdselectie van Brabant zonder mijn weten ben ik zeer pissig vertrokken naar Woenselse boys.
Het was een mooie strijd met Ad, maar helaas is het door eenzijdige besluitvorming zo gelopen dat die gezonde concurrentiestrijd zich niet voortzette bij de senioren. En van zo'n strijd wordt je meestal beide beter.


Datum: 28-01-2009
Naam: Tiny Rulkens  
img

Dacht toch echt Peter dat jij ook wedstrijden in het eerste van Tongelre had gekeept. Maar nu je het weer vertelt, herinner ik me toch ook wel dat geval met die jeugdselektie van Brabant.


Datum: 05-02-2010
Naam: A. van Overbruggen  
img

De 1e speler op de voorste rij is Frans Mooren(ook voorzitter bij de vereniging geweest) naast hem Toon van Kasteren(opa) van 't Hofke en 2e van rechts is Peter van Kasteren uit de buurt van de Kempensebaan(later met het A-1 elftal kampioen van Brabant geworden)?


Datum: 05-02-2010
Naam: Peter Cocu  
img

Helaas heer van Overbruggen klopt uw verhaal niet helemaal. Tot en met Toon van Kasteren klopt het wel, maar de 2e van rechts zittend is toch echt v/d Ven-voornaam onbekend-en de tweede van rechts staand is absoluut Jack van Litsenburg.
Peer van Kasteren uit de Mesdagstraat dacht ik (inderdaad dichtbij de Kempensebaan) staat echt niet op deze foto.