EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

18105

Bijdrager:

Jaar:

Niet bekend

Stadsdeel:

Tongelre

Buurt:

312 Lakerlopen

Straat:

Tongelresestraat

Onderwerp 1.:

Sport

Onderwerp 2.:

Voetbal

Onderwerp 3.:

RKVV Tongelre

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
Tongelre/ STV 2 (5)

Beschrijving

STV 2 spelers wassen na de wedstrijd bij de "6 Billen"(?) aan de Tongelresestraat, waar nu de Rondweg is, bij de afgebrande boerderij. Bekende achterin met handdoek Bert de Laat, vooraan links Harrie Maas.


Geplaatst op

06-12-2008

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 06-12-2008
Naam: Hennie Peels  
img

Volgens mij was dat naast het zwarte pad., vanaf de Tongelresestraat gezien . Lnks was de boerderij van Toon Pap en rechts de café met een aantal dochters.


Datum: 01-02-2010
Naam: A. van Overbruggen  
img

Cafe de "6 Billen"werd gerund door de "drie " gezusters Smits, zusjes van mijn oma van vaders kant. Het café was gelegen aan de Tongelresestraat op de plek waar nu Albert Heijn staat. Langs het café liep inderdaad een breed pad naar de Kempensebaan. Aan de andere kant van dit pad lag de boederij van Toon Dirkx(Pap), vader of opa van de gebroeders Dirkx. o.a. Broer, Jan, Piet, en ??, vermaarde motorcrossers rond 1960. Hun vader was regelmatig te zien in een koetsje met paard. De familie Dirkx is later verhuisd (waarschijnlijk door de aanleg van de Rond/Ringweg in Tongelre) naar de Urkhovenseweg in een van de huizen, die gezien vanaf het Oude Raadhuis, over de overweg links van de weg stonden. In deze rij huizen was ook lange tijd de kruidenierswinkel van de firma Notten gevestigd(gerund door vader de Git). Deze rij huizen stond nog voor men links de Poststraat indraaide.


Datum: 05-02-2010
Naam: A. van Overbruggen  
img

De vierde motorcrosser van de familie Dirkx was Albert, die meen ik tijdens een van de crosswedstrijden een ongeluk had en daardoor het motorcrossen op moest geven. Broer was verschillende keren Nederlands kampioen(had later een café in Valkenswaard). Om dat kampioenschap werd dan dikwijls gestreden met de Helmonder Jan Clynk(?).