EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

17989

Bijdrager:

Jaar:

1944

Stadsdeel:

Stratum

Buurt:

216 Bloemenplein

Straat:

Leenderweg

Onderwerp 1.:

Wereldoorlog I en II

Onderwerp 2.:

Bombardementen / Catastrofen

Onderwerp 3.:

1944 - 19 september

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
Bombardement 19-09-1944 (3)

Beschrijving

Leenderweg. Op de zijgevel staat de tekst: "Filiaal Ed Schaepman & Co, Lakstomerij en Verffabrieken, Zwolle, Magazijn. In de pijl lezen we: "Th v. Erp, poelier".


Geplaatst op

26-11-2008

Reacties:

Datum: 18-04-2011
Naam: Akke Zwart  
img

Wij woonden met het ouderlijk gezin in de Mimosalaan, kwamen er in november 1956 te wonen. Het was een nieuwe wijk, de straat was nog niet aangelegd, overal zand etc..De Petrakerk was ook gloednieuw. Met de kerst werd er bij poelier van Erp ingekocht. Ik was 7 jaar toen wij in de Mimosalaan kwamen te wonen. Mijn Moeder deed veel boodschappen op de Leenderweg,de Jamin kan ik mij goed herinneren en de poelier ook. Er zat een groentezaak precies op de hoek van de Leenderweg en Piuslaan,die verkocht heerlijke kersen in de kersentijd,90 cent de kilo.Het was een heerlijke buurt om te wonen en ik heb er een fijne jeugd gehad. Akke Zwart.


Datum: 04-03-2012
Naam: Kees van der Hoeven  
img

Poelier van Erp zat in 1940 nog op Leenderweg 62. Zouden dit dan -als de foto niet gespiegeld is- ongeveer de vooroorlogse adressen 52-62 zijn geweest? Ik kan het niet plaatsen. Wie helpt?


Datum: 05-03-2012
Naam: Lisette van der Krogt Zwart  
img

Kees, dit zijn de vooroorlogse adressen!
Op de zijgevel van het huis zie je nog staan Poulier v.Erp.
Lisette van der Krogt.


Datum: 05-03-2012
Naam: Kees van der Hoeven  
img

De nummers die ik geef zijn adressen na 1938. Toen is de nummering gewijzigd naar de nummering die we nu ook kennen


Datum: 06-03-2012
Naam: P Hertogs  
img

Deze foto is genomen vanaf de oneven zijde van de Leenderweg, ongeveer staande voor het pand van drukkerij Erhardt.
Er staat wel een verwijzing op de gevel naar poelier van Erp, maar die woonde verder
door op de Leenderweg, nog voorbij de Heistraat en dan aan de andere kant van de straat. Het pand van de poelier is zichtbaar op foto 17990.
Ter verduidelijking: Deze foto is gemaakt tussen de Biesterweg en de Versantvoortstraat.


Datum: 07-03-2012
Naam: Kees van der Hoeven  
img

Volgens mijn gegevens woonde de poelier in 1940 dus op nummer 62. Dat is inderdaad schuin aan de overkant van Erhardt. Pas later (na de het bombardement?) zit de poelier op 135, dat is aan de overzijde een stuk verder weg.
Overigens een domme opmerking van mij over het gespiegeld zijn van de foto... de teksten op de huizen laten zien dat zoiets onmogelijk is!


Datum: 07-03-2012
Naam: Lisette van der Krogt Zwart  
img

Kees, ik vind het niet dom opgemerkt van je hoor. Ik vind het meer dan logisch dat je aan spiegeling denkt, het is ook zo'n ravage op de foto, dan is de oriëntatie volledig weg.
Ik ben van ver na de oorlog, ken de Leenderweg als mooie gezellige weg met winkels en huizen. Er zat een grote Jamin zaak en een herenmodezaak Wentink of Wenting. Ik was 7 toen wij in Eindhoven in de Mimosalaan 31 kwamen te wonen.
Ook op de Heezerweg werden boodschappen gedaan, daar zat ook de apotheek Hoeben. Het was een fijne buurt om te wonen en om op te groeien.
Als kind zaten we vaak op een meegebracht stoeltje bij de rotonde Leenderweg-Leostraat-Piuslaan de nummerborden van de voorbijkomende auto's op te schrijven. Dat ging makkelijk want het was nog helemaal niet druk met voorbij komend verkeer. En in Plaza gingen we naar de film, kregen dan iets lekkers uit de automatiek. Ja, het was leuk die Leenderweg, je kon helemaal rond op je rolschaatsen en dan via de St.Joriskerk, Gasthuisstraat, Heezerweg weer terug naar de Mimosalaan. Onderweg had je dan van alles gezien en beleefd.
Lisette van der Krogt-Zwart.


Datum: 07-03-2012
Naam: Lisette van der Krogt Zwart  
img

Ik heb via Street View gekeken naar Leenderweg 135. Hier zat de poelier v.Erp, dat klopt als een bus. Ik vond nummer 62 niet passen in mijn jeugdherinnering, zo ver lopen vanaf de Mimosalaan. In mijn herinnering zat de poelier dichterbij het kruispunt van de Piuslaan etc. Dat is met nummer 135 dus ook zo. Wel leuk hoor om via Street View over de Leenderweg etc. virtueel rond te toeren. Het geeft wel heimwee gevoelens, alles is wel veranderd maar evengoed nog heel goed herkenbaar. Heb er een heerlijke jeugd gehad.
Lisette van der Krogt-Zwart.