EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

17949

Bijdrager:

Jaar:

2008

Stadsdeel:

Woensel

Buurt:

532 De Tempel

Straat:

Mechelenlaan

Onderwerp 1.:

Gezondheidszorg

Onderwerp 2.:

Verzorgings-, Verpleeghuizen / Ouderenhuisvesting

Onderwerp 3.:

Vivaldi

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image




  • facebook
  • twitter
  • img
Mechelenlaan Vivaldi

Beschrijving

Bejaardenhuis Vivaldi aan de Mechelenlaan. De naam staat in grote letters op de ruiten naast de entree.


Geplaatst op

21-11-2008

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 21-11-2008
Naam: Thérèse Sauter-Roijers  

Dit is geen bejaardenhuis. Het zijn woonappartementen voor ouderen en het centrum Vivaldi is het vroegere Dienstencentrum wat bij de drie appartementen hoorde. Dit dreigde vorig jaar gesloten te worden. Dankzij diverse inspanningen, o.a. van Woonbedrijf en SVVE De Archipel werd het gehele centrum opgeknapt en heeft naar het zich laat aanzien alles in huis om een echt buurtcentrum te worden.


Datum: 30-04-2010
Naam: Toon van de Mortel.  
img

Een bewonerscommissie is er zeer aktief bezig. Alle bewoners wonen er vanaf 2005 zelfstandig. Het is een 55 + complex ,waar veel aktiviteiten zijn o.l.v. vereninging 55+ . Er zijn 3 flatgebouwen met 51 wooneenheden met ± 90 bewoners met de namen Johann Strauss - Frédérec Chopin - en Wolfgang Mozart. De Recreatiezaal heeft de naam "Vivaldi, waar dagelijks veel aktivitieiten zijn o.a. de bibliotheek, Biljarten, Rummicub, Kaarten, Bridgen, Kienen, Schilderen, Tekenen, Koersbal, Dansen. Er is een eetpunt, dagelijkse inloop. Dit alles voor de bewoners en de buurtbewoners van de Tempel.


Datum: 09-03-2013
Naam: Jean Duisters  
img

Tussen de muzikale wooncomplexen in de Mechelenlaan, ligt het ontmoetingscentrum Vivaldi. Een ontmoetingsplek voor alle senioren uit de wijk De Tempel. De Vereniging 55+ organiseert hier de aktiviteiten om zodoende het sociaal gebeuren in de wijk te aktiveren, waarbij het bezig zijn en elkaar ontmoeten belangrijke factoren zijn.
Samengevat: Ontmoetingscentrum Vivaldi is de huiskamer van de senioren uit de wijk De Tempel waar het gezellig en goed toeven is.