EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

1793

Bijdrager:

Jaar:

Niet bekend

Stadsdeel:

Centrum

Buurt:

112 De Bergen

Straat:

Kleine Berg

Onderwerp 1.:

Bedrijven / Industrie

Onderwerp 2.:

Drukkerijen

Onderwerp 3.:

Gestel & Zoon

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
Voormalig pand Drukkerij Gestel en Zoon.

Beschrijving

Het pand Kleine Berg 28, waar Drukkerij Gestel gezeten heeft, tenminste hier hebben een tijdlang de kantoren gehuisvest gezeten. In het begin zal het 't huis waar Dirk Gestel heeft gewoond zijn geweest. Het pand stamt uit 1860. Achter dit pand lag de drukkerij, de toegang was links van het huis door het smalle pad. Veel te smal, aan het eind zat de portier. Later (zestiger jaren) is de toegang verplaatst naar de Heilige Geeststraat. De portiersloge is toen verplaatst en moesten de werknemers en bezoekers via deze kant naar binnen. Bron: RHCe Atlantis


Geplaatst op

31-10-2005

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 06-08-2008
Naam: Eugene van Heijnsbergen  
img

Mijn grootvader Piet van Heijnsbergen, was als jonggezel werkzaam bij Gestel als boekbinder (ik geloof, dat hij hier vier vingers verloor aan een snijmachine). Ondanks dit gemis, was hij een groot vakman. Zijn oudste zoon, oom Piet, werd drukker maar ging rond 1950 al naar Australie emigreren. Diens zoon Michael nam het drukkersvak weer van hem over. Opa had een prachtige stem, dat kunnen de oudere parochianen van de H.Hartkerk zich wellicht nog herinneren. Hij heeft zelf het huis op Da Costaweg 8 in 1938 laten bouwen (toen een hoekhuis, van waaruit je destijds in een keer door kon lopen naar de Gennepermolen.)


Datum: 06-08-2008
Naam: Giovanni van Helvoirt  
img

Eugene, de wereld is klein en ik heb vanavond direct mijn vader gebeld. Jouw Ome Piet was namelijk een goede vriend van mijn vader en verhuisde inderdaad al vrij vroeg naar Australie. Helaas is Piet 10 jaar geleden overleden en mijn vader heeft toen nog een mooi boekwerkje thuisgestuurd gekregen. Tini is een boer van Piet en zijn vrouw werkte als het goed is op het secretariaat van Aartsbischop Simonis. Zij woont nu in Kortonjo.


Datum: 15-03-2009
Naam: BB- bewoner  
img

Er is een periode geweest dat in dit pand Chinees restaurant Golden Rice heeft gezeten. Weet iemand wanneer en hoe lang dat is geweest?


Datum: 08-09-2009
Naam: K. vd. Hoeven  
img

In dit pand zat Gestel tot 1987 en daarna de Heremiet. Er heeft volgens mij geen Chinees gezeten.
Er was wel een Golden Rice Garden op de Hoogstraat 154 in 1975.


Datum: 08-09-2009
Naam: BB- bewoner  
img

K. vd. Hoeven, ik heb daar toch echt een suikerzakje van !! Golden Rice, Kleine Berg 28 te Eindhoven.


Datum: 09-09-2009
Naam: Ad Pluijm  
img

In de jaren 60 heeft er wel een Chinees restaurent op de Grote Berg gezeten naast Riemersma, dat was dacht ik ook op 28. Als we geen zin hadden om te koken zeiden we tegen onze zoon ( toen 4 jaar) ga is even chinees halen, geld gegeven en ik zei: "doe maar bami. kwartiertje later stond hij met een chinees aan de deur, want ik had gezegd ga eens chinees halen".


Datum: 07-12-2009
Naam: Ad Timmers  
img

Hier heeft inderdaad Chinees restaurant Golden Rice gezeten. In de linkervoorkamer was een balie, waar je eten af kon halen. In de rechterkamers was het restaurant.


Datum: 25-09-2012
Naam: M.M. van Roon  

Er was wel degelijk een chinees restaurant. Golden Rice op de Kleine Berg 28. Dit was van mijn grootouders Tsai. Zij hebben er van eind jaren 50 tot eind jaren 60 gezeten. Daarna zijn zij inderdaad naar de Hoogstraat verhuisd en hadden daar een chinees afhaalrestaurant en bezorgden ook thuis, tot ze pensioneerden. Van zoals het er toen uit zag zijn nog foto's.
<<< Nieuwe foto's zijn altijd welkom. Overigens, mogen we uw emailadres ook weten? (Red.) >>>


Datum: 30-05-2014
Naam: Paul van der Cingel  
img

Dit pand doet qua bouwstijl erg denken aan mijn geboortehuis op no. 56. (2 x 28!) Ik kan me nog goed herinneren dat er regelmatig gele trucks met opleggers voor het pand stonden van de Schiedamsche Cartonnagefabriek, ik neem aan dat achter het kantoorpand ook een drukkerij geweest is.