EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation

Geen Google maps coördinaten aanwezig

Uw selectie...

Fotonr.:

17873

Bijdrager:

Jaar:

1955

Stadsdeel:

Niet bekend

Buurt:

Niet bekend

Straat:

Niet bekend

Onderwerp 1.:

Sport

Onderwerp 2.:

Atletiek

Onderwerp 3.:

PSV Atletiek

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
PSV-Atleten in de Bus

Beschrijving

Het was altijd een gezellige boel achter in de bus als we terugkeerden van een wedstrijd. Boukje Faber lag in de veilige armen van Eef Kamerbeek, terwijl oudere zuster Dinie(?) Faber, achter haar, een oogje in het zeil houdt. Maria Schmidt voelde zich ietwat oncomfortabel met mijn hand (Piet Verstegen) op haar schouder.


Geplaatst op

16-11-2008

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 08-03-2010
Naam: A. van Overbruggen  
img

1956. De Olympische Spelen in Melbourne. Enkele deelnemers, waaronder Eef Kamerbeek, waren al in Australië om zich voor te bereiden op de Spelen. Vanwege de Russische inval in Hongarije trok Nederland zijn deelnemers terug. Solidair met de Hongaren? Eef Kamerbeek was op dat moment een van de beste tienkampers ter wereld en was mogelijk in staat geweest een Olympische medaille te behalen op dit onderdeel.. De Sovjet Unie en de Hongaren zelf namen wel deel aan deze Spelen! De Hongaren zelf behaalden verschillende medailles o.a. 4 gouden door de turnster Agnes Keleti. Na deze Spelen keerden verschillende Hongaarse deelnemers niet terug naar hun vaderland. Ferenc Puskas, voetballer bij Honved-Boedapest, het team van de militairen, stapte in Milaan uit de trein en speelde later bij Real Madrid.


Datum: 09-03-2010
Naam: Hans Strootman  
img

Diny Hobers, de Nederlandse kampioene hoogspringen, zat ook in dat Olympisch team. Er waren vier atleten aangekomen in Australië en ze waren niet op de hoogte van de discussie in Nederland.Toen het viertal, dat al druk in training was, het telegram van het NOC kreeg, waren ze totaal aangeslagen; temeer daar ze de dag na de opening al terug zijn gevlogen, want het werd hun zelfs niet toegestaan om de Spelen te gaan zien. Alleen Spanje en Zwitserland deden om die reden ook niet mee. Hongarije en de Sowjet -Unie waren overigens wel aanwezig!! Er ontbraken wel meer landen , maar die hadden andere politieke redenen. Diny Hobers werd getraind door mijn Oom Jurrie, de vader van de huidige coach van het Nederlands Handbalteam, Harry Weerman.